Do naslednjič, Sean ... Foto: Reuters
Do naslednjič, Sean ... Foto: Reuters

Na predvečer svečane podelitve cezarjevih nagrad, kjer bodo Penna odlikovali za njegovo bogato filmsko kariero, se je igralec odpravil na čajanko s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom.

V skoraj 45 minut dolgem pogovoru sta največ pozornosti namenila Haitiju - pogovarjala sta se o humanitarnih razmerah v nekdanji francoski koloniji, ki jo je prizadel uničujoči potres. V potresu je umrlo 230.000 ljudi, številni so bili ranjeni, brez doma pa je ostalo 1,6 milijona ljudi. Sean Penn je ustvaril fundacijo, ki še danes pomaga žrtvam potresa, na Haitiju je tudi osebno razdeljeval in nadzoroval razdeljevanje človekoljubne pomoči. Sean se je izkazal tudi za velikega človekoljuba, potem ko je izpod ruševin rešil neko žensko in otroka.

Družbeno angažirani dvakratni oskarjevec in francoski predsednik sta razpravljala tudi o januarskih napadih v Parizu kot tudi o pripravah Francije na konferenco o podnebju, ki bo decembra v Parizu. Igralec je povedal, da bo rade volje javno podprl konferenco.

Igralca v Elizejski palači ni spremljala njegova zaročenka Charlize Theron, paparaci so jo opazili v pariškem bistroju Le Voltaire. Je pa igralca spremljala na londonski premieri filma Gunman, z njim pa se bo sprehodila tudi po rdeči preprogi cezarjevih nagrad.

Nagrado, ki jo podeljuje francoska filmska akademija, si je 54-letni Penn zaslužil kot živa filmska legenda. "Je legendarni igralec, politični aktivist in izjemen režiser," piše v utemeljitvi priznanja.