Cee Lo Green je že pred časom zanikal vse obtožbe in jih označil za neresnične. Foto: Reuters
Cee Lo Green je že pred časom zanikal vse obtožbe in jih označil za neresnične. Foto: Reuters
Cee Lo Green
V začetku leta je pevec objavil, da ne bo sodeloval v novi sezoni The Voice. Foto: Reuters

Glas za uspešnicama, kot sta Crazy in Forget You, se je prvič pojavil na sodišču oktobra lani, ko je zanikal, da naj bi leta 2012 eni izmed svojih spremljevalk na zmenku v pijačo podtaknil ekstazi in jo nato spolno izkoristil.

Obtožbe o posilstvu je tožilstvo opustilo, saj ni imelo dovolj dokazov. Še vedno pa pevca bremeni posneti telefonski pogovor, v katerem prizna, da je spremljevalko v eni izmed losangeleških restavracij omamil. Zaradi tega bi lahko šel v zapor tudi za štiri leta.

"Sem oboževalec dobrega, čistega življenja," je po poročanju britanskega BBC-ja dejal sedmi sili, ko je zapuščal višje sodišče. Pevec in sodnik v glasbeni resničnostni oddaji The Voice je za pomoč pri obrambi najel odvetnika Blaira Berka, ki je v preteklosti branil zvezdnike, kot sta Lindsay Lohan in Gerard Butler.

Cee Lo je začel kariero v 90. letih prejšnjega stoletja kot raper v hiphop skupini Goodie Mob. Samostjono kariero je začel, preden je zaslovel kot del dueta Gnarls Barkley s prvencem St. Elsewhere leta 2006. Njun prvi singel Crazy je postal svetovna uspešnica. V karieri je osvojil že več glasbenih nagrad, med njimi tudi pet grammyjev.