Ku ku, Leonardo, si to ti? Foto: Reuters
Ku ku, Leonardo, si to ti? Foto: Reuters
Nicole Kidman
Palec gor ali dol? Večina modnih strokovnjakov je pričesko Nicole Kidman pospremila z rahlim posmehom. Foto: Reuters

Francosko riviero je zajelo slabo vreme, ki je pokvarilo premiero filma Veliki Gatsby in odprtje enega najbolj cenjenih filskih festivalov na svetu. Kljub temu zvezdniških imen ni manjkalo - prišla je celotna zasedba, ki je zaigrala v filmu Baza Luhrmanna, pa manekenke in slavni člani žirije.

Eden najbolj obleganih je bil Leonardo DiCaprio, ki je v Velikem Gatsbyju odigral naslovno vlogo. Fotografi so se morali prav potruditi, da so pod dežnikom ujeli njegov obraz, sicer pa je bil odlično razpoložen. V središču pozornosti je bila njegova soigralka, nežna britanska igralka Carey Mulligan, ki je za rdečo preprogo izbrala nežno rožnato Diorjevo večerno toaleto, lase pa je imela spuščene. Ko je prišla z limuzino pred kraj dogajanja, ji je na pomoč priskočilo toliko moških z dežniki, da jo je eden udaril v glavo.

Nicole: Pa saj je samo dež
Najbolj elegantna članica letošnje žirije je nedvomno avstralska zvezdnica Nicole Kidman, ki je privabljala poglede z nenavadno pričesko, ki jo je dopolnila z po meri narejeno obleko modne hiše Dior in rožnatimi salonarji iste znamke. Ona se na dež sploh ni ozirala: "Pa kaj, saj je samo dež! Lije kot iz škafa, ampak sama res uživam, ko dežuje. Ko je suša, se pa pritožujemo ... Eno nevihto bomo pa že preživeli," je dejal novinarjem.

Poleg omenjenih so za eleganco v Cannesu poskrbele še indijska igralka Freida Pinto v Guccijevi svileni šifonasti obleki koralne barve, zimzeleni ameriški supermodel, 49-letna Cindy Crawford v beli toaleti Roberta Cavallija, britanski manekenki Georgia May Jagger in Cara Delevingne ter igralka Julianne Moore.

Festival v Cannesu bo potekal do 26. maja, v 12 dneh pa bo mogoče videti premiere nekaterih najbolj pričakovanih umetniških filmov. Žiriji žetos predseduje ameriški režiser Steven Spielberg, kdo bo prejel prestižno nagrado zlata palma, pa bodo odločali tudi Nicole Kidman, Ang Lee in Christoph Waltz.

Prihod v petični Cannes so napovedali še Michael Douglas, Matt Damon, Ryan Gosling in Alain Delon.