Oče in hči - Ron Howard in Bryce Dallas Howard. Foto: Reuters
Oče in hči - Ron Howard in Bryce Dallas Howard. Foto: Reuters

61-letni Američan je namreč v teh dneh prejel drugo hollywoodsko zvezdo, ki so mu jo podelili v čast njegovi dolgoletni in uspešni karieri filmskega režiserja.

Howard je prejel številne nagrade, med drugim oskarja za najboljšega režiserja za film Čudoviti um (A Beautiful Mind), njegova filma sta tudi Apollo 13 in Da Vincijeva šifra, zadnji njegov izdelek pa je film In the heart of the Sea.

Prvo zvezdo je Howard dobil leta 1981, nagrajen je bil za televizijsko kariero - videli smo ga na primer v serijah The Andy Griffith Show in Happy Days.

Na podelitvi sta Rona spremljali žena Cheryl (s katero je poročen že 40 let) in hčerka Bryce Dallas Howard (ki je prav tako igralka in režiserka), pa tudi igralec Michael Keaton. Kot je povedal Ron, v karieri ne obžaluje skoraj ničesar, žal mu je le, ker s prijateljem Michaelom Keatonom že dolgo ni sodeloval pri kakšnem filmskem projektu. Upa in verjame, da se bo to zgodilo kmalu.

Režiser je ponosen, ker mu na Pločniku slavnih pripadata kar dve zvezdi. A kot je povedal na odkritju zvezd malo v šali malo zares, to ne bo njegova zadnja zvezda: "Moje ambicije so visoke, dve sta v redu, tri bi bile še boljše, imam veliko energije, tako da ..." In njegove želje se morda tudi uresničijo - Bob Hope ima recimo kar štiri zvezde.