Christina Hendricks se je odločila za spremembo barve las. Foto: Reuters
Christina Hendricks se je odločila za spremembo barve las. Foto: Reuters
Jon Hamm
Z vlogo kreativnega direktorja je Hamm doživel karierni preboj, televizijski alter ego Don Draper pa mu je prinesel tudi zlati globus. Foto: Reuters

Po sedmih sezonah se h koncu bliža serija, ki govori o spletkah v oglaševalski agenciji na Aveniji Madison v 60. letih z nadarjenim in postavnim Donom Draperjem, ki pa ima temačno preteklost in težaven značaj.

44-letni Jon Hamm se je po enomesečnem premoru - bil je na zdravljenju od odvisnosti od alkohola - vrnil na rdečo preprogo v boljši formi kot kdaj koli, niso pa manjkali niti vzdihi in žalost zbranih oboževalk, ki bodo le še kratek čas lahko uživale v igri Dona Draperja. Ob premieri prve polovice je Hamm dejal, da so igralci v nekakšni fazi žalovanja, najverjetneje tudi zanikanja: "Kolektivno se začenjamo zavedati, da konec prihaja hitreje, kot smo si mislili." Zadnja epizoda sklepne sezone bo čez lužo na sporedu 17. maja.

Na dogodku ni manjkala niti fatalna tajnica Joan, katere zaščitni znak so lasje rdeče barve in bujne obline. In če so te še vedno "na mestu", pa je na rdeči preprogi igralka Christina Hendricks predstavila novo barvo las. K tej jo je spodbudil prav konec serije, ki jo je izstrelila med zvezde: "Konec serije Mad Men me je spodbudil k barvni spremembi. Dolgo sem bila rdečelaska, še preden sem dobila vlogo Joan, ampak počasi so me začeli drugi kot tudi sama enačiti z Joan. Ko se vse bliža h koncu in ko se bom naenkrat preselila v New York, sem se odločila, da pustim Joan oditi, odločila sem se za spremembo. To je bilo zelo čustveno zame."

Igralci iz serije so se z osrednjim ustvarjalcem Mattom Weinerjem udeležili medijskega srečanja Red Ball, fotoutrinke s poslovilne zabave pa si lahko pogledate spodaj.