Vojvoda in vojvodinja Cambriška preživljata božične praznike pri njenih starših. Foto: Reuters
Vojvoda in vojvodinja Cambriška preživljata božične praznike pri njenih starših. Foto: Reuters
Kraljeva družina se je po tradiciji skupaj udeležila božične maše v Sandringhamu. Foto: Reuters

Kraljica je namreč tradicionalno vse od leta 1988 na božič obiskala cerkev svete Marije Magdalene v Sandringhamu na vzhodu Anglije.

Zaradi hudega prehlada sta 90-letna Elizabeta II. in njen mož, 95-letni princ Philip, tudi za en dan prestavila pot v podeželsko rezidenco v Sandringhamu. Tja sta odpotovala s helikopterjem v četrtek, za danes pa sta načrtovala, da bi se udeležila božične maše.

"Njeno veličanstvo, kraljica, danes ne bo obiskalo cerkve v Sandringhamu. Kraljica še naprej okreva po hudem prehladu in bo ostala notri, da si opomore," je sporočil tiskovni predstavnik Buckinghamske palače. "Bo pa pozneje sodelovala pri družinskem slavju," je še dodal.

Kraljeva družina se ob božiču tradicionalno zbere v zasebni rezidenci v Sandringhamu v Norfolku na vzhodu Anglije. Tudi letos so se odpravili skupaj v cerkev, na poti pa so jih pozdravili številni privrženci.

Na maši pa ni manjkala le kraljica, princ William z družino preživlja božič pri Catherininih starših - Middletonovih. Skupaj so se udeležili maše v Buckleburyju.

Fotoutrinke iz Sandringhama in Buckleburyja si lahko pogledate spodaj.