Poklon tebi, Robert! Foto: Reuters
Poklon tebi, Robert! Foto: Reuters

Veliki zmagovalec večera v Los Angelesu je bila sicer mladinska drama Krive so zvezde (The Fault In Our Stars), saj je ustvarjalna ekipa domov odnesla tri nagrade - za film leta, za najboljšo žensko vlogo, za katero je bila nagrajena Shailene Woodley, in za najboljši poljub - med Woodleyjevo in soigralcem Anselom Elgortom. 23-letna Shailene se je ob prejemu pokovke zahvalila predvsem pisatelju Johnnu Greenu, ki je napisal knjigo, po kateri je bil nato posnet film. "Ko sem knjigo prebrala, mi je spremenila življenje in močno vplivala na to, kakršna sem danes," je dejala.

Drugi vrhunec podelitve je bil, ko so na oder prikorakali Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Chris Evans in Jeremy Renner, igralci v prihajajočem filmu Maščevalci: Ultronova doba, in igrivo pokleknili pred Roberta Downeyja Jr., ki ga bo tudi mogoče videti v filmu, ter mu izročili "nagrado generacij". 50-letni igralec se je spomnil svoje življenjske poti, zaznamovane z odvisnostjo od mamil in alkohola, ter dodal: "S svojimi prijatelji maščevalci vam svetujem, da sanjate nemogoče, trdo delate, obdržite svoj nos čist in pustite pečat v svoji generaciji."

Večer, zaznamovan s šalami o vagini, pohujšljivem humorju in z grabljenjem mednožja (vpletena sta bila Zac Efron in Dave Franco), je povezovala Amy Schumer. Med nagrajenci - za MTV-jeve filmske nagrade so značilne precej nenavadne kategorije in odsotnost strokovne komisije, zato v filmskih krogih te nagrade niso kaj dosti vredne, - se je znašla tudi Jennifer Lopez za nizkoproračunsko grozljivko Boy Next Door.

Utrinke s prireditve si oglejte v galeriji. Foto: Reuters.