Zdi se, da Nicolas Cage od kariernih vrhuncev s preloma v novo tisočletje nikakor ne najde vloge, ki bi mu bila pisana na kožo. Foto: Reuters
Zdi se, da Nicolas Cage od kariernih vrhuncev s preloma v novo tisočletje nikakor ne najde vloge, ki bi mu bila pisana na kožo. Foto: Reuters

53-letni hollywoodski zvezdnik, ki je pred več kot dvema desetletjema dobil oskarja za vlogo v filmu Leaving Las Vegas, nato pa se je usmeril predvsem v akcijske in pustolovske filme, se je pred kratkim udeležil odprtja evrazijskega filmskega festivala v kazahstanski prestolnici Astana, kjer je fotografom vestno poziral ob violinistki Aiman Musahajajevi (in ne ob tamkajšnji prvi dami Sari Nazarbajevi, kakor so zmotno poročali številni mediji).

Slavnostni priložnosti primerno je bil Cage oblečen v srajco in kravato (malce manj slavnostne so bile superge na nogah), čez to pa si je nadel tradicionalno narodno nošo: nekakšno haljo oziroma plašč s krznenim ovratnikom in zlatim okrasjem. Na glavo si je poveznil z opravo ujemajoče se krzneno pokrivalo in videz, kakršen je značilen za nomadske konjenike srednjeazijskih step, zaokrožil s stoičnim izrazom, ki je navdušil spletne uporabnike.

Cage je s svojimi grimasami že dolgo vir navdiha za ustvarjalce spletnih memov in tudi najnovejša ni izjema: med drugim so ga "prilepili" na fotografijo svetovnih voditeljev, zbranih okrog Vladimirja Putina na srečanju G20, znašel se je celo na fotografiji s Trumpove avdience pri papežu. Nekateri so na Twitterju ugibali, ali je na sliki sploh resnični Cage ali so si v Kazahstanu morda omsilili njegovo voščeno lutko.

Cage je kot častni gost omenjenega festivala povedal, da bi z veseljem nastopil v kakem filmu, ki bi ga posneli v Kazahstanu, z županom Astane pa je tudi posadil drevo pred ustanovo za invalidne otroke.