Charles in Camilla sta z veseljem preizkusila rekvizite v zakulisju snemanja legendarne britanske znanstveno-fantastične serije Doctor Who. Foto: Reuters
Charles in Camilla sta z veseljem preizkusila rekvizite v zakulisju snemanja legendarne britanske znanstveno-fantastične serije Doctor Who. Foto: Reuters

Visoka gosta sta danes obiskala Roath Lock Studios v Cardiffu, kjer snemajo britansko uspešnico, ki si je z leti pridobila naziv najdlje predvajane znanstvenofantastične nanizanke - po 43 letih in 723 epizodah se je namreč vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Serija pripoveduje o nezemeljskem Doctorju, ki med potovanjem v časovnem stroju TARDIS-u rešuje civilizacije in popravlja krivice, njegovi največji nasprotniki oz. antagonisti v seriji pa so Daleki, nekakšna robotska rasa.

11 različnih Doctorjev skozi čas
Televizijsko uspešnico so najprej predvajali od leta 1963 do 1989, leta 1996 so posneli film, na televizijske zaslone pa se je osveženi Doctor Who vrnil leta 2005.

Kot prvi se je v glavni vlogi predstavljal William Hartnell, njegovim stopinjam pa so nato sledili še Jon Pertwee, Tom Baker in Peter Davison. Po ponovni obuditvi serije je ta čast pripadla Christopherju Ecclestonu, na katerega mesto je že po prvi sezoni stopil David Tennant, tega pa je nato nasledil še Matt Smith. Menjavanje igralcev je namreč predvideno v scenariju, z njim pa se upodablja regeneracija, s katero Doctor prevzame novo podobo in tudi drugačne osebnostne lastnosti.

Serija je navdušila gledalce po vsem svetu, potovanje skozi čas pa je popolnoma prevzelo tudi Charlesa in Camillo, ki so jima člani snemalne ekipe podrobno razložili in razkazali, kakšen je videti svet skozi oči vesoljca Doctorja Whoja ter jima dovolili, da se tudi sama poigrata s številnimi rekviziti. Kako sta se zabavala, si lahko ogledate tudi v priloženih fotografijah in videoposnetku!