Princ William bo spet letel. Foto: EPA/Reuters
Princ William bo spet letel. Foto: EPA/Reuters

Po dveh mesecih od rojstva drugorojenke Charlotte si je 33-letni princ spet nadel delovno uniformo. Po treh letih, preživetih v vojski, bo princ upravljal helikopter za dobrodelno organizacijo EAAA, ki rešuje po vsej vzhodni Angliji.

Po opravljenih izpitih in mesecih usposabljanja se je danes prvič preizkusil na terenu, pri tem pa so ga spremljali tudi britanski mediji. Princ je pri tem povedal, da se počuti malenkost živčno, ker začenja novo poglavje v svojem življenju, obenem pa je povedal, da se veseli novih izzivov.

Po dveh urah je princ z ekipo prejel prvi poziv na pomoč, po vrnitvi v bazo pa je povedal: "Opravljanje dela, kot je to, mi resnično pomaga ostati prizemljen, in to je jedro tistega, kar skušam postati. Poskušam biti dober, dostojen človek, delam pa tisto, kar najbolje znam."

Dodal je, da ne vidi razloga, zakaj ne bi upravljal helikopterja, vse dokler ne sede na britanski prestol (je drugi v vrsti za očetom Charlesom): "Ničesar ni, česar ne bi mogel početi do konca svojega življenja. Res je, da bodo stvari pozneje postale težje, ampak dokler sem relativno mlad, lahko opravljam dve deli. Zmorem in pri tem tudi uživam." Kot drugo delo je mislil na obveznosti, ki jih ima kot član britanskega dvora.

Princ bo delal štiri dni (devet in pol ur na dan), nato sledijo štirje dnevi počitka.

Še ena zanimivost - princ bo celotno svojo plačo v znesku 40 tisoč britanskih funtov na leto dal v dobrodelne namene.