Zdaj se bo posvetil kraljevim dolžnostim. Foto: Reuters
Zdaj se bo posvetil kraljevim dolžnostim. Foto: Reuters

Njegova zadnja intervencija je bil prevoz težko poškodovane peške - žensko je nekaj kilometrov severozahodno od Norwicha zbil policijski kombi. Na klic v sili se je odzvala zračna služba nujne pomoči Vzhodne Anglije (EAAA) skupaj z britanskim princem in poškodovano prepeljala v bolnišnico v Cambridgeu, kjer ostaja v kritičnem stanju.

Helikopter se je v bazo vrnil ob 1.30 zjutraj po krajevnem času in s tem se je končala Williamova zadnja izmena. Z družino se bo zdaj preselil v London, kjer bosta s Kate "nadaljevala povečano uradno delo v imenu kraljice za humanitarne organizacije in načela, ki jih podpirajo".

William je bil sprva pilot helikopterja za reševanje in iskanje v vojnem letalstvu, julija 2015 se je pridružil dobrodelni fundaciji - zračni službi nujne pomoči (EAAA), kjer je bil pilot helikopterja za nujno medicinsko pomoč.

Plača princa Williama je letno znašala 50.500 evrov, a princ je znesek v celoti namenil Fundaciji EAAA. Opravljal je tako dnevno kot nočno izmeno, upravljanje helikopterja pa je bila njegova "osnovna dejavnost", čeprav so njegovi nadrejeni upoštevali tudi njegove zadolžitve kot člana kraljeve družine.

Več utrinkov zadnje izmene si lahko ogledate v spodnji galeriji.