Mali princ v rdečih hlačkah je radovedno preverjal, kaj počne njegova sestrica. Foto: AP
Mali princ v rdečih hlačkah je radovedno preverjal, kaj počne njegova sestrica. Foto: AP
Krst princese Charlotte
Charlotte je krščena. Foto: AP

Obred je bil v cerkvi Marije Magdalene na kraljičinem prostranem posestvu Sandringham, kjer sta si svoj novi dom ustvarila tudi William in Kate. Charlotte Elizabeth Diana je bila na dan "vstopa" v anglikansko versko družino oblečena v repliko obleke iz čipke in satena, ki jo je pri krstu leta 1841 nosila tudi najstarejša hči kraljice Viktorije.

Princeso, ki je na svet prijokala 2. maja 2015, je s sveto vodo iz reke Jordan krstil anglikanski nadškof iz Canterburyja Justin Welby. Prav on je leta 2013 poskrbel tudi za krst njenega starejšega bratca, princa Georgea. Takrat sta se William in Kate odločila za skromnost in tretjega v vrsti za britanski prestol krstila v najožjem družinskem krogu in podobno je bilo tudi tokrat.

Družina in prijatelji
Pred samo cerkvijo se je sicer zbrala velikanska množica radovednežev, vanjo pa so vstopili le najbližji prijatelji in člani družine ter botri, ki sta jih izbrala vojvoda in vojvodinja Cambriška.

To so njuni dolgoletni prijatelji, med drugim Katina soigralka tenisa Sophie Carter, Williamov sošolec James Meade in Katin bratranec Adam Middleton. Med botri je tudi Laura Fellows, nečakinja pokojne princese Diane, Williamove matere, ter Williamov prijatelj iz otroških let in sošolec Thomas van Straubenzee.

Tudi Charlottin bratec princ George ima kar sedem botrov - Katino prijateljico s kolidža Marlborough, skupnega prijatelja Oliverja Bakerja, Emilio Jardine-Paterson, grofa Hugha Grosvenorja, nekdanjega Williamovega osebnega tajnika Jamieja Lowtherja - Pinkertona, prijateljico Williamove matere Diane Julio Samuel, Williamovo sestrično Zaro Tindall ter tesnega prijatelja zakoncev Cambridge in Williamovega prijatelja iz otroštva Williama Van Cutsema.

Javnost vabljena pred cerkvene duri
Kraljevi par je vse, ki bi želeli pozdraviti novo članico družine, povabil, naj se zberejo pred vhodom v cerkev. Mlada družinica je tam pozdravila vse zbrane, ostali pa si bodo lahko princeso Charlotte ogledali na fotografijah enega izmed najbolj znanih modnih fotografov na svetu - Mario Testino bo namreč poskrbel za uradne fotografije, ki jih bodo posneli po samem krstu na posestvu Sandringham.

Perujski fotograf je Williama in Kate fotografiral že ob nujni zaroki in posnel tudi nekaj drugih kraljevih portretov.

Vse oči uprte v Georgea
Če je bila Charlotte v središču dogajanja v cerkvi, pa so bile zunaj vse oči uprte v njenega ljubkega bratca, ki je spet obnorel Britance in medije. Oblečen v rdeče hlačke in belo srajčko jih je takoj spomnil na že viden prizor - prav tako opravo je pred tremi desetletji nosil tudi njegov očka William, ko je prvič obiskal svojega mlajšega bratca Harryja v porodnišnici.

Navdušil jih je pogled na malega Georgea, ko je pridno drobencljal ob Williamu in ga trdno držal za roko med hojo proti cerkvi, kjer se je z malim navihančkom ukvarjala vsa kraljeva družina, sam pa je stopil na prstke in radovedno kukal v voziček k svoji sestrici.