Hayekova se je širši javnosti vtisnila v spomin po svojih vlogah v filmih Desperado, Dogma in Divji divji zahod. Foto: EPA
Hayekova se je širši javnosti vtisnila v spomin po svojih vlogah v filmih Desperado, Dogma in Divji divji zahod. Foto: EPA

Priprave na njen novi film so ji pomagale, da je raziskala svoj odnos s pokojnim dedkom, ki je občudoval knjigo, po kateri je nastala filmska adaptacija. Igralka mehiških korenin se je pod film podpisala kot del producentske ekipe in posodila glas mami glavnega lika Almitri.

"Ob branju knjige sem spoznala svojega dedka. Skozi njo me je dedek učil o življenju," je dejala sedmi sili ob predstavitvi v Bejrutu. "Zame je to ljubezensko pismo moji zapuščini," je še dodala.

Ob preživljanju časa v Libanonu je obiskala rojstni kraj pisca knjige Kahila Gibrana. Ob tem pa je dejala, da si želi s filmom širiti njegovo filozofijo in poezijo. Predvsem pa si želi, da bi si film ogledali otroci. Svojo skrb do najranljivejših je izkazala ob neuradnem obisku sirskih sirot v dolini Bakaa. Pri njih je bila v okviru svojega dobrodelnega dela pod okriljem Unicefa.

Dotaknila pa se je še ene pereče teme v Libanonu, in sicer je kritizirala zakon, ki preprečuje ženskam, da ima lahko otrok isto državljanstvo kot one. "Morale bi imeti pravico, da predamo svojo dediščino otrokom," je še dodala Hayekova.