Tudi drugorojenec Shakire in Gerarda pomaga zbirati sredstva za otroke. Foto: EPA
Tudi drugorojenec Shakire in Gerarda pomaga zbirati sredstva za otroke. Foto: EPA

Prikupno sliko Sashe Piquéja Mebaraka je Shakira kot Unicefova ambasadorka dobre volje objavila na spletni strani dobrodelne organizacije World Baby Shower. Enako potezo sta zvezdnika storila že ob rojstvu prvorojenca Milana, ko sta gostila spletno zabavo ob prihodu novorojenčka, t. i. baby shower. Gre za dobrodelno zabavo, kjer obiskovalci spletne strani kupujejo Darila z navdihom, na primer hrano za dojenčke in zaščitne mreže proti komarjem, ki otroke varujejo pred malarijo.

Sasha se je rodil 29. januarja v Barceloni. Porod je potekal brez težav, z načrtovanim carskim rezom. 38-letna pevka je takrat prek svoje spletne strani sporočila, da je rodila malega "bojevnika" in "branilca človeštva" ter tako razkrila pomen imena, ki ima grško-ruske korenine. Nekaj dni po rojstvu je na Instagramu objavila prvo fotografijo novega člana družine - slikala je le njegovo nogo in zraven zapisala: "Imam očkove noge, kot da bi že celo življenje igral nogomet."

Sasha je tako kot njegov dve leti starejši bratec takoj po rojstvu postal član "blaugrane". Za njegovo včlanitev med navijače Barcelone je poskrbel Amador Bernabéu, dedek 28-letnega Piquéja.