Na Neverlandu se je v Jacksonovem času bohotila tudi velikanska ura iz cvetja. Foto: Reuters
Na Neverlandu se je v Jacksonovem času bohotila tudi velikanska ura iz cvetja. Foto: Reuters

Jackson je med bivanjem na posestvu (med letoma 1988 in 2005) tam gostil številne otroke in njihove družine, kar se mu je maščevalo, ko so ga obtožili spolnega nadlegovanja mladostnikov: prvič leta 1993, nato pa še enkrat deset let kasneje.
Leta 2005 se je kralj popa odločil, da se na posestvo ne bo vrnil, saj ga ni več imel za svoj dom, potem ko je vsak kotiček ranča natančno preiskalo okrog 70 policistov. Leta 2006 so ranč zaprli in odpustili večino osebja.

Neverland ne bo novi Graceland
Po nedavni smrti Michaela Jacksona so se pojavile govorice, da ga družina namerava pokopati prav na Neverlandu, ki naj bi postal nekakšno romarsko središče za njegove oboževalce, podobno kot Elvisov Graceland. A zvezdnikov oče Joseph Jackson je poročanja zanikal. Pokop na posestvu tudi ne bi bil zakonit, tamkajšnja infrastruktura pa najverjetneje ne bi zdržala množice ljudi, ki se nameravajo priti poslovit od svojega idola. Javna spominska slovesnost za Jacksona se bo tako odvila v Staples Centru v Los Angelesu v torek. Za 17.500 vstopnic, kolikor jih je na voljo, se je potegovalo več kot 1,6 milijona oboževalcev.

V sedem let stari oporoki je Jackson vse svoje premoženje zapustil družinskemu skladu.