Clintonova je prekinila kampanjo in navijala za Chicago Foto: AP
Clintonova je prekinila kampanjo in navijala za Chicago Foto: AP
Chicago Cubs, Cleveland Indians
Pevec skupine Pearl Jam Eddie Vedder se je od veselja ob zmagi kar povaljal v pesku. Foto: AP

Kako pomembno je to tekmovanje za Američane, dokazuje tudi kandidatka za predsednico ZDA Hilary Clinton, ki je med sinočnjo odločilno tekmo prekinila volilno kampanjo in v miru navijala. Clintonova je rojena v Chicagu, zato ni čudno, da si je vzela čas za "svoje".

Clintonova zadnje odločilne minute tekme ogledala na svojem iPadu kar med zborovanjem na arizonski državni uviverzi. Ko so Cubsi zmagali, pa je razvila modro belo zastavico s črko W, ki ponazarja zmago Chicaga.

Slavni stiskali pesti
Iz Chicaga je sicer tudi zdajšnji predsednik Barack Obama, a on navija za mestne tekmece White Soxe. Kljub temu je bil vesel zmage Chicago Cubsov, na Twitterju pa zapisal čestitko: "To je sprememba, v katero verjame tudi navijač mestnih tekmecev. Si želite obiskati Belo hišo, preden zapustim pisarno?"

Ob samem igrišču so pesti za Cubse stiskali tudi številni zvezdniki - od igralcev Charlieja Sheena, Billa Murrayja in Johna Cusacka do košarkarja LeBrona Jamesa, komičarke Amy Schumer in pevca skupine Pearl Jam Eddija Vedderja, ki se je od veselja ob zmagi kar povaljal v pesku.

Konec več kot stoletne suše
Bejzbolisti Chicago Cubsov so v finalu lige MLB nadomestili zaostanek z 1:3 v zmagah in osvojili naslov prvaka po 108 letih.

To je bila najdaljša "suša" v ameriških poklicnih športih. V zadnji odločilni tekmi, ki jo je za kratek čas prekinilo močno deževje, so Cubsi na gostovanju po podaljšku premagali Cleveland Indianse z 8:7 in v zmagah slavili s 4:3.

Za Cubse je to tretji naslov v klubski zgodovini, prvi po davnih letih 1907 in 1908. Indiansi so se nazadnje veselili naslova leta 1948, še prej pa 1920.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov s sinočnje tekme!