Ariana Grande s svojim miganjem ni 'razočarala' niti v Berlinu. Foto: Reuters
Ariana Grande s svojim miganjem ni 'razočarala' niti v Berlinu. Foto: Reuters

Podelitev zlatih kipcev v podobi srnjih mladičev je bila v četrtek v Berlinu, nagradili pa so slavne iz sveta zabave, književnosti, športa in politike.

Po podelitvi se je največ govorilo o zelo izzivalnem nastopu ameriške pevke Ariane Grande, o zelo ozkem pasu igralke Ume Thurman, neposrečeni šminki nemške manekenke (in nekdanjega dekleta Leonarda DiCapria) Toni Garrn ter nagradi milenium, ki so jo podelili nesrečnemu nekdanjemu dirkaču formule 1 Michaelu Schumacherju. Da so gledalci za hip zadržali dih, pa je poskrbela tudi danska princesa Mary, ki je v visokih petah ob odhodu z odra nevarno spodrsnila, a se ji je uspelo obdržati na nogah.

Med nemškimi nagrajenci so se znašli pevka Helene Fischer, dirkač formule 1 Nico Rosberg, nogometaš Miroslav Klose in raperji Die Fantastichen Vier, bambiji pa so šli tudi čez mejo. Irski rokerji U2 - pevec Bono je na poti v Berlin skoraj doživel letalsko nesrečo, so prejeli mednarodno nagrado za glasbo, popprinceska Ariana Grande je postala novinka leta, Uma Thurman pa najbolj priljubljena tuja igralka.

Bambije podeljujejo vse od leta 1948, letos je bilo skupno 17 kategorij.

Kdo vse je bil na podelitvi opažen, si oglejte v spodnji galeriji.

Foto: Reuters, EPA