Zlata sluz za legendo. Foto: Reuters
Zlata sluz za legendo. Foto: Reuters
Kevin Durant je najboljši športnik v ZDA. Foto: Reuters

Člana NBA-ekipe Oklahoma City Thunder, prvega zvezdnika košarkarske reprezentance ZDA, s katero se bodo 26. avgusta v pripravljalnem obdobju za SP v Španiji pomerili tudi naši košarkarji, je ameriška mladina izglasovala za najboljšega ameriškega športnika. Premagal je športnike, kot so: igralec ameriškega nogometa Tom Brady, dirkač Dale Earnhardt jr., košarkar LeBron James, igralec bejzbola Derek Jeter, igralec ameriškega nogometa Peyton Manning, košarkar Dwyane Wade, golfist Tiger Woods.

Med športnicami je slavila gimnastičarka Gabby Douglas, njene konkurentke pa so bile: umetnostna drsalka Gracie Gold, košarkarica Candace Parker, dirkačica Danica Patrick, nogometašica Hope Solo, alpska smučarka Lindsey Vonn, tenisačica Serena Williams.

Dogodek, znan po tem, da na odru nastopajoče in nagrajence poškopijo z zeleno sluzjo, je povezoval upokojeni igralec ameriškega nogometa Michael Strahan, ki ga je že na samem začetku "zadela" zelena sluz. Na tokratni prireditvi Kids Choice Sports Awards je svoj odmerek sluzi prejel tudi David Beckham, ki se je skupaj s sinovoma Cruzom in Romeom povzpel na oder, da bi prevzel prav posebno nagrado - mladina ga je imenovala za legendo.

Prireditve, ki je tokrat potekala v športnem duhu, so se udeležili številni slavni športniki, na rdeči preprogi pa so se jim pridružili tudi družinski člani.

Fotoutrinke s prireditve si lahko pogledate spodaj.