Karlie Kloss, ena najbolj iskanih supermanekenk ta hip, je v Cannesu v vlogi ambasadorke kozmetičnega velikana L'Oreal. Foto: Reuters
Karlie Kloss, ena najbolj iskanih supermanekenk ta hip, je v Cannesu v vlogi ambasadorke kozmetičnega velikana L'Oreal. Foto: Reuters
Tom Ford je bil na odru 'blažen med ženami'. Foto: Reuters

Med njimi je bila najopaznejša 185 cm visoka nekdanja baletka, zdaj pa ena najbolj iskanih supermanekenk Karlie Kloss, ki je fotografom najprej pridno pozirala z igralko Evo Longorio (obe z "žepno" temnolasko sta obraza L'Oreal, kakih 30 cm nižja Eva se je dan prej na družbenih omrežjih pošalila glede razlike v dolžini nog s Karlie), nato pa se na odru družila s po višini bolj sorodnimi lepoticami iz manekenskih vrst in modnim oblikovalcem Tomom Fordom, ki je poskrbel za njeno bleščečo toaleto.

Na dogodku Cinema Against Aids so po prvih podatkih tokrat zbrali kar 30 milijonov evrov, vsakoletni vrhunec večernega druženja je bila dražba umetnin, na kateri je bilo "zmagovalno" delo Jeffa Koonsa Coloring Book (Pobarvanka), za katero je ruski milijarder Leonard Blavatnik, tudi lanski najboljši dražitelj, ponudil vrtoglavih 12 milijonov. Prej omenjena Longoria je odštela pol milijona evrov za Warholovo upodobitev Elizabeth Taylor, naslovljeno preprosto Liz. Leonardo DiCaprio, ki se je namigovanjem o morebitni novi spremljevalki izognil tako, da je s sabo pripeljal kar svojo mamo in njenega partnerja, pa je za milijon kupil Banksyjevo delo Copper on Cardboard (Baker na kartonu).

V okviru dogodka je bila tudi modna revija, za glasbene vložke pa so med drugimi poskrbeli Andrea Bocelli, Mary J. Blige in Imagine Dragons. Ves ta blišč je omogočil hollywoodski mogotec Harvey Weinstein, ki se je v govoru poklonil državi gostiteljici Franciji, spomnil je na tragičen razplet dogodkov na uredništvu satiričnega tednika Charlie Hebdo.

Barve canske žirije so zastopali predsednik Joel Coen (z ženo, oskarjevko Frances McDormand), Ethan Coen, Xavier Dolan, Sienna Miller, Jake Gyllenhaal - kmalu bo snemal s Tomom Fordom, ki je poleg modnega ustvarjanja tudi filmar in se je proslavil s prvencem A Single Man. Omeniti velja še vsaj Marion Cotillard in Michaela Fassbenderja, zvezdnika zadnje premiere v canskem tekmovalnem programu, Macbetha, ki bo na sporedu v soboto.