George je na premiero v Belo hišo povabil starše in novo spremljevalko. Foto: EPA
George je na premiero v Belo hišo povabil starše in novo spremljevalko. Foto: EPA

Prvič so se govorice o 36-letni Amal Alamuddin in hollywoodskem zvezdniku pojavile že oktobra lani, ko si je par v dragi londonski restavraciji privoščil večerjo. Takrat je Clooney namigovanja zanikal, vendar dejstva govorijo zase.

Igralec je februarja uspešno britansko odvetnico odpeljal na premiero svojega novega filma Varuhi zapuščine v Belo hišo, kjer ju je pozdravil tudi ameriški predsednik Barack Obama. "Držala sta se za roke," je takrat reviji People izdal 88-letni vojni veteran, ki je bil prav tako gost na premieri.

Zdaj sta si zaljubljenca privoščila še skupni dopust na Sejšelih in v Tanzaniji, opazili pa so ju tudi v New Yorku, kjer se je 52-letni Clooney udeležil tiskovne konference, na kateri je predstavil svojo lastno znamko tekile Casamigos Tequila.

Nova izbranka Georgea brez dvoma ni očarala le z lepoto. Amal je namreč specialistka za mednarodno pravo, človekove pravice in kazensko pravo. Trenutno zastopa vodilnega pri Wikileaksu Juliana Assangea, deluje kot svetovalka nekdanjega generalnega sekretarja OZN-a Kofija Anana, bila je pomočnica sodnika Patricka Robinsona na sojenju Slobodanu Miloševiću ter odvetnica nekdanje ukrajinske premierke Julije Timošenko. Temnolaska tekoče govori arabsko, angleško in francosko, poleg tega pa je bila izbrana za najbolj privlačno britansko pravnico.