Butler se je povsem prilagodil srbskemu načinu življenja. Foto: EPA
Butler se je povsem prilagodil srbskemu načinu življenja. Foto: EPA
Gerard Butler in Jennifer Aniston
Tako Gerard kot Jennifer v zadnjem času filme snemata kot po tekočem traku. Foto: EPA
Martina Rajić
Martina Rajić nastopa v videpospotu pevca Milana Stankovića. Foto: YouTube

Škotski zvezdnik je med nekajdnevnim bivanjem v srbski prestolnici povsem upravičil svoj sloves razigranega samca in večnega žurerja in s svojimi dejanji tamkajšnjim medijem vsak dan vrgel novo kost za glodanje.

V Beograd je sicer konec aprila prispel iz povsem službenih razlogov, saj se je pridružil ekipi na snemanju vojnega filma Coriolanus, ki naj bi na velika platna prišel prihodnje leto. Ob njem so glavni zvezdniki filma še Ralph Fiennes, Brian Cox in Vanessa Redgrave.

Za Butlerja ... osebni "butler"
Butler je bil nameščen v predsedniškem apartmaju priznane hotelske verige Hyatt, velikem kar 250 kvadratnih metrov. Pred in po snemanju si je tako lahko privoščil res kakovosten počitek, saj je imel na voljo marmornato kopalnico, savno in klavir, na njegove zahteve pa je 24 ur na dan čakal tudi osebni natakar.

"Ko si v Rimu ..."
A kaj kmalu se je pokazalo, da Butler, ki smo ga v Sloveniji nazadnje lahko videli v filmu Lovec na glave, rumeni mediji pa so se razpisali tudi o tem, da je zmešal glavo soigralki Jennifer Aniston, ne bo tičal za štirimi stenami, ampak bo želel na lastni koži občutiti utrip Beograda. Tako ga je bilo povsod veliko - sproščeno se je sprehajal po živahni beograjski ulici Kneza Mihailova, med teniškim turnirjem na tribunah zagnano navijal za Novaka Đokovića in obiskal tako rekoč vse najboljše nočne klube v mestu, ki je znano po pestrem nočnem življenju. Pozornim fotografom ni ušlo niti to, da se je nekega dne na lepem ustavil pred stojnico s piratskimi filmi in kupil tri primerke svojega filma Lovec na glave.

A to še ni bilo vse, saj je razburkano ponočevanje pustilo posledice tudi na pijače in pomanjkanja spanca vajenem zvezdniku. Zaradi prevelike količine težke srbske hrane, ki jo je obilno "zalil" s slivovko, so ga tako zaradi zastrupitve odpeljali v beograjsko bolnišnico Ristić. Zaradi povišanega krvnega tlaka so ga priključili na infuzijo, k njegovemu slabemu stanju pa je veliko prispevalo še nekajdnevno zaporedno "obleganje" nočnih lokalov, v katerih so ga obkrožale številne lepotice in oboževalke.

Srbkinja: Enonočne romance se od njega pričakujejo
A po poročanju srbskih medijev se mu je uspelo približati le eni - plavolaski srbski manekenki Martini Rajić, saj so ju paparaci ujeli med vročim poljubljanjem. A afera ji je bila očitno v veliko čast, saj je novinarjem kmalu vsevprek razlagala, da sta z Gerardom postala - par. "Da, skupaj sva, a videvava se le nekaj dni, zato kaj več o najini prihodnosti še ne morem povedati," je dejala Martina, ki nastopa tudi v videospotu letošnje srbske evrovizijske pesmi. "Gerard mi je dejal, da ni pričakoval, da so Srbkinje take, kot sem jaz. Je zelo očarljiv moški, zato se ne bi čudila, če bi imel veliko enonočnih romanc. A to me ne bi motilo," je izjavila lepotica, njene besede pa so povzeli tudi tuji mediji.

"Zavladala je prava histerija"
Povsem drugače pa se je odzvala srbska igralka Katarina Radivojević, ki je Škota spremljala nekaj večerov, a se z njim, vsaj tako trdi sama, ni intimno zapletla. Še več, nekega novinarja, ki je zapisal, da je izkoristila svoje zveze, da bi ga "ulovila", bo postavila pred sodišče. "Vsa ta histerija okoli Butlerja je pretirana. Smo majhna država, ki jo je obiskala velika, javna oseba iz Hollywooda. A jaz se nisem pridružila temu cirkusu. Edina sem, ki je nekaj časa preživela z njim, pa naslednji dan ni na dolgo in široko razglabljala medijem o tem, kakšen se mi je zdel."

Dodala je: "Nekaj večerov sva bila skupaj, zato ne morem reči, da sem ga dobro spoznala. Vesela pa sem, da sem mu na svoj način pokazala Beograd. A Butler žurira vsako noč in prav zato mislim, da mu je Beograd pisan na kožo."