Gotye s pravim imenom Wouter De Backer si je svetovno slavo prislužil s singlom Somebody That I Used To Know. Foto: EPA
Gotye s pravim imenom Wouter De Backer si je svetovno slavo prislužil s singlom Somebody That I Used To Know. Foto: EPA

"Gotye se je ob 4.32 ustrelil v glavo z devetmilimetrsko pištolo in bil za mrtvega razglašen ob 4.45. Preiskava je pokazala, da je šlo za samomor, kar so potrdili tudi njegova družina in prijatelji. Po dogodku je bil odpeljan v bolnišnico Central Montmorency, vendar je zaradi poškodb kmalu umrl. Njegova družina načrtuje pogreb v ožjem krogu," je po poročanju svetovnih medijev v nedeljo pisal CNN-ov iReport (od osrednje CNN-ove spletne strani ločen portal z novicami, ki jih priskrbijo bralci in gledalci). Zelo podrobne vesti zdaj ni več mogoče prebrati.

Novica o smrti 32-letnega glasbenika se je nato razširila kot požar, dokler je ni ovrgel sam Gotye, ko je na Twitterju zapisal: "Nisem mrtev." Kmalu se je oglasil tudi njegov prijatelj in kolega iz skupine Tim Shiel, ki se je na istem spletnem omrežju iz dogodka še malce pošalil: "Z žalostjo potrjujem novico o tem, da je Gotye umrl - utrpel je srčni zastoj, ko je na samorogu letel nad dvojno mavrico."

Pozneje je zapisal še: "Samo za informacijo: v naslednjih nekaj dneh bom počel vse mogoče čudne stvari, ki jih bom opravičeval s pojasnilom, da bi si Wally to želel."