Halle Berry in Olivier Martinez pričakujeta svojega prvega skupnega otroka. Foto: Reuters
Halle Berry in Olivier Martinez pričakujeta svojega prvega skupnega otroka. Foto: Reuters

Oskarjeva nagrajenka je v pogovoru za CNN razkrila, da se kljub svojim letom tudi v drugi nosečnosti počuti odlično. A očitno otrok, ki ga pričakuje s francoskim igralcem Olivierjem Martinezom, ni bil načrtovan. "Če povem po pravici, je bilo to (nosečnost, op. a.) največje presenečenje mojega življenja. Mislila sem, da sem že šla prek te točke, ko bi se to še lahko lahko zgodilo. Zato je bilo vse skupaj res presečenje, ampak čudovito!" je dejala.

O spolu molči
Novico o nosečnosti je sicer v petek potrdil njen tiskovni predstavnik, zvezdniški par pa za zdaj noče razkriti spola otroka. Na vprašanje, ali pod srcem nosi dečka ali deklico, se je nasmejala in zatrdila: "Ne vem! Ne vem! Pomembno je le, da je (otrok, op. a.) zdrav!" Halle pa se je v pogovoru dotaknila še tega, da je novico z navdušenjem sprejela tudi njena petletna hči Nahla, sicer sad zveze s kanadskim manekenom Gabrielom Aubreyjem.

Že novembra je v oddaji Wendy Williams razkrila, da si mala Nahla na vso moč želi bratca ali sestrico. "Vsak večer, ko moliva večerno molitev, reče: 'Prosim, Bog, prinesi mi pograd in malo sestrico.' Pa ji dogovorim: 'Za eno od teh dveh stvari lahko poskrbim, to ti lahko zagotovim. Za drugo bova pa morali še malo moliti.'"

Za lačne otroke oblikovala zapestno uro
Berryjeva je na CNN-u govorila tudi o svojem sodelovanju pri dobrodelnem projektu Watch Hunger Stop, za katerim stoji modni oblikovalec in zvezdnik resničnostnega šova Michael Kors. Halle je namreč sooblikovala dve izmed znanih Korsovih zapestnih ur (poimenoval jih je ure Runway, saj, kot je znano, sodeluje pri resničnostni oddaji Heidi Klum Project Runway), denar od prodanih ur pa bo šel neposredno v sklad, ki bo zagotavljal tople obroke otrokom.

Berryjeva ob tem pravi, da bodo lahko z eno samo prodano uro zagotovili topel obrok 100 otrokom, s Korosom pa bosta osebno poskrbela, da bo hrana oz. denar zanjo prišel do pomoči potrebnih, saj se bosta skupaj odpravila, kamor bodo hrano poslali. Igralka še dodaja, da to pomeni, da bo še pred porodom obiskala eno izmed revnejših držav, kjer fundacija deluje, v Afriki, Srednji Ameriki ali na Bližnjem vzhodu.

"Le ženske lahko spremenijo prihodnost svojih otrok"
Pri tem opozarja, da so ključne pri odpravljanju lakote ženske. "Tudi zato se organizacija osredotoča predvsem na to, da pomaga ženskam. Kajti le ozaveščene ženske, npr. matere, učiteljice, vzgojiteljice, bodo spremenile svojo skupnost in tako prihodnost svojih otrok," je prepričana igralka.

Kors se je projekta lotil januarja, zdaj, ko se mu je pridružila še zvezdnica, pa je prepričan, da bo kampanja še uspešnejša zaradi njene "zvezdniške moči".