Nekatere zvezdnice se nad njenim nastopom zgražajo, druge jo podpirajo. Foto: EPA
Nekatere zvezdnice se nad njenim nastopom zgražajo, druge jo podpirajo. Foto: EPA
Britney Cyrusovi sporoča, naj to počne še naprej. Foto: EPA
Liam Hemsworth
Liam in Miley sta razdrla zaroko. Foto: EPA

Ena izmed prvih, ki je podprla Cyrusovo, je bila Lady Gaga. "Ne razumem te nujne potrebe po sovraženju stvari ves čas. Kaj? Stara je 20 let. Če kaj, jo lahko pohvalim. Odrašča pred vsem svetom in mogoče ni tako zadovoljna s stvarmi, ki jih je počela v mlajših letih, in zato želi biti svobodna - zato ji pustite, da dela, kar želi," je bila ostra Gaga.

"Ni mi mar, tudi če pride na oder gola," je komentirala 67-letna Cher, ki je tudi sama v svoji dolgoletni karieri oblekla že marsikatero provokativno oblačilo, in dodala: "Samo bodi boljša, naredi bolje." Kljub ne prevelikemu navdušenju nad Miley pa je Cher priznala, da je mladenki uspelo vsaj to, da vsi govorijo o njej: "Morda je sama navdušena in zadovoljna, saj vsi govorijo o tem, in to je skoraj tako, kot če bi bil odličen."

Nastop ni prevzel niti Pink, ki jo je pred nekaj dnevi glasbena revija Billboard razglasila za žensko leta. "Je neverjetno nadarjena, lepa, zna peti ... Da greš na oder in narediš to? Ogoljufala je sama sebe in nas," je komentirala in dodala, da iz lastnih izkušenj ve, da Miley lahko nastopi tudi precej bolje.

Manekenka Heidi Klum je priznala, da ima drugačno mnenje glede 20-letnice, ki ji je slavo prinesla vloga v filmu Hannah Montana. Na eni strani pravi, da trenutno ni nihče taka, kot je Miley: "Kot umetnik moraš imeti svoj slog in ne smeš posnemati drugih. Moraš izražati sebe, in to počne." Na drugi strani pa pravi, da ne bi želela, da se njeni otroci oblačijo tako ali da se zgledujejo po pevkinem nastopu.

Zadnja v vrsti, ki je stopila Cyrusovi v bran, pa je Britney Spears. Sama verjetno dobro ve, kako se Miley počuti, saj je tudi ona leta 2003 pripravila podobno odmeven nastop na podelitvi MTV-jevih videonagrad, ko si je izmenjala poljub z Madonno. "Vsakič, ko pripraviš nastop, ki si ga vsi zapomnijo, boš deležen tudi kritik. Mislim, da počne stvari po svoje, je to, kar je, in zato jo podpiram," je za oddajo Good Morning America dejala 31-letna popprinceska. Le dobre besede pa o starejši kolegici najde tudi Miley, ki je priznala: "Mislim, da ni nobenega drugega idola, ki bi ga imela raje kot Britney. Njen je bil tudi prvi album, ki sem ga kupila."

Zvezdnica zaradi nastopa ob fanta
Čeprav je zvezdnica, ki rada pokaže svoj jezik, dobila obilico medijske pozornosti ter številne ponudbe za poziranje na naslovnicah revij in koncerte, kar je bil tudi namen, pa ji je nastop na podelitvi MTV-jevih videonagrad prinesel tudi konec zveze z zaročencem Liamom Hemsworthom. Par naj bi že pred časom razmišljal o koncu razmerja, saj sta imela zelo malo časa drug za drugega, pevkin urnik pa je postal le še bolj natrpan.

Avstralski igralec je Miley za roko zaprosil 31. maja 2012 s 3,5-karatnim diamantnim prstanom. Prstana ob razhodu ni zahteval nazaj in je Cyrusovi dejal, da ga lahko shrani kot spomin na njuno zvezo, saj je želel, da z nekdanjo zaročenko ostaneta prijatelja.