Bryan Singer velja za enega vplivnejših hollywoodskih veljakov. Foto: Reuters
Bryan Singer velja za enega vplivnejših hollywoodskih veljakov. Foto: Reuters
Michael F. Egan III je danes star 31 let in pravi, da še vedno trpi za psihičnimi travmami. Foto: Reuters
Zadnji iz franšize Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti prihaja v kino 22. maja. Foto: Kolosej

Obtožnico je v sredo vložil danes 31-letni Michael F. Egan III, ki trdi, da mu je Singer ponudil vlogo v filmu Možje X pod pogojem, "da se ukloni njegovim spolnim zahtevam", v nasprotnem primeru pa naj bi mu režiser grozil, da mu bo uničil kariero, poroča CNN.
Egan pravi, da je po dveh letih za vse skupaj izvedela njegova mama in poklicala policijo, ki je zadevo predala FBI-ju. Čeprav je preiskovalcem podal izjavo, "je naletela na gluha ušesa". Oblasti proti Singerju niso nikdar vložile obtožnice, losangeleška policija pa naj bi še preiskovala, ali je bila prijava takrat vložena.
Po Eganovih besedah naj bi ga Singer in njegova druščina začeli zlorabljati pri njegovih 15 letih, pri čemer so ga omamljali in mu obljubljali hollywoodsko slavo. Zlorabljanje naj bi potekalo več let, tako v kalifornijski vili poslovneža Marka Rector-Collinsa, ki se ukvarja s spletnim prenosom filmov in je bil zaradi spolnih prekrškov nad mladoletniki že obsojen (obtožnico je vložil takrat prav Egan) , kot tudi na dveh izletih na Havaje.
Egan od Singerja zahteva 75.000 dolarjev za vsako od štirih obtožb: namerne povzročitve psihičnih bolečin, fizičnega napada, napada in vdora v zasebnost.
"Singer je izkoristil svojo moč, bogastvo in položaj v zabavni industriji za spolne zlorabe in izkoriščanje mladoletnega tožnika z uporabo mamil in alkohola, grožnjami in obljubami, zaradi česar je tožnik utrpel katastrofalne psihološke in čustvene poškodbe," je zapisano v obtožnici. "Singer je tožniku obljubljal vloge v filmu Možje X, reklamah in drugih svojih projektih, pa tudi avdicije za projekte drugih."

Obstaja hollywoodski pedofilski obroč?
Tožnikov odvetnik Jeff Herman pravi, da namerava vložiti še dodatne obtožnice proti drugim vidnejšim hollywoodskim osebnostim, ki naj bi bile vpletene v mrežo spolnih zlorab mladoletnikov. "V Hollywoodu obstajajo pedofilski obroči. In zdaj nameravam odstraniti pokrov in razkriti vso to temo," je dejal Herman.
Na tiskovni konferenci je Egan razkril še več o umazanih zabavah ob bazenih, kjer naj bi se tovrstne zlorabe dogajale. Singer naj bi z njim ravnal "kot s kosom mesa", na neki točki pa mu je Rector-Collins v usta vtaknil pištolo, da se ne bi upiral.
"V vilah so veljala pravila, da ob bazenu ne nosiš kopalk. Bil sem v džakuziju s Singerjem in drugimi, oni pa te otipavajo, ti potiskajo glavo pod vodo, te oralno nadlegujejo, potem pa te posilijo. To ni bil prostovoljni odnos," je povedal.
"Te zabave so bile zloglasne in dobro poznane med mnogimi v hollywoodski zabavni industriji," še navaja tožba.
"Absurdna tožba"
Singerjev odvetnik Marty Singer vse obtožbe zanika: "Trdno smo prepričani, da bo pravici zadoščeno v tej absurdni tožbi. Jasno je, da je bil ta primer vložen v poskusu pridobivanja pozornosti v času, ko v kinematografe prihaja nov Bryanov film." Premiera filma Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti je napovedana za prihodnji mesec.

48-letni Singer velja za enega uspešnejših hollywoodskih producentov in režiserjev, ki stoji za filmi, kot so Osumljenih pet, Superman in Valkyra. Bil je tudi producent serije Zdravnikova vest (House).