Brittany Murphy je zaslovela kot Tai v filmu Nimaš pojma. Foto: Reuters
Brittany Murphy je zaslovela kot Tai v filmu Nimaš pojma. Foto: Reuters

Oglasili so se že njeni prijatelji zvezdniki, med njimi tudi Alicia Silverstone, s katero sta skupaj igrali v filmu Nimaš pojma, in Ashton Kutcher, s katerim sta se zbližala med snemanjem romantične komedije Pravkar poročena. Na Twitterju je zapisal: "Se vidiva na drugi strani, mala. Danes je svet izgubil košček sonca. Iskreno sožalje Brittanyjini družini, njenemu možu in njeni čudoviti materi Sharon."

Našla jo je mama Sharon
Igralko je, kot je znano, njena mama Sharon v nedeljo zjutraj našla neodzivno pod prho. Murphyjevo so iz njene hiše v hollywoodskih gričih takoj odpeljali v losangeleško bolnišnico Cedar's Sinai, a ji niso mogli več pomagati.

Vzrok smrti naj bi bil po prvih podatkih zastoj srca, kaj je privedlo do tega, pa bo znano po opravljeni obdukciji, ki bo, kot poroča spletni portal People, najverjetneje opravili danes ali v torek. Igralka naj bi sicer imela sladkorno bolezen, pred dnevi pa je zbolela tudi za hujšo obliko gripe, zaradi česar je jemala različna zdravila.

Brittanyjina tiskovna predstavnica je sicer ameriškim medijem poslala le kratko sporočilo, v katerem se v imenu družine in igralkinih najbližjih zahvaljuje za podporo in izrečena sožalja, obenem pa prosi, da jim v teh težkih časih naklonijo malo zasebnosti.

Težave v zakonu, težave v karieri?
Murphyjevi sicer v zadnjem času ni šlo vse tako, kot bi si želela. Z možem, britanskim scenaristom Simonom Monjackom, s katerim sta bila poročena od maja 2007, sta se morala nenehno otepati govoric, da je njun zakon v težavah, pa tudi Brittanyjina kariera ni bila več v vzponu. Novembra so se tako pojavile govorice, da so jo odpustili s snemanja njenega najnovejšega filma v Portoriku, kar pa je njena tiskovna predstavnica takoj zanikala: "Brittany ni bila ne zdaj ne kdaj koli prej odpuščena. Zaradi kreativnih razlik so se producenti in ona odločili, da gredo raje vsak svojo pot."

Napovednik filma Pravkar poročena, v katerem je Brittany Murphy igrala skupaj z Ashtonom Kutcherjem.