Igralka je postala prepoznavna predvsem zaradi svoje vloge v seriji Moja super sestra. Foto: EPA
Igralka je postala prepoznavna predvsem zaradi svoje vloge v seriji Moja super sestra. Foto: EPA
Jennie Garth
V seriji Moja super sestra je Amanda igrala mlajšo sestro Jennie Garth - stare znanke iz serije Beverly Hills in pozneje nadaljevanja franšize - 90210. Foto: Reuters
Amanda Bynes
Amanda lani na podelitvi filmskih nagrad televizije MTV. Foto: EPA

Zadnje mesece je igralka, ki je pri svojih 24 letih naznanila, da se bo upokojila, prava tarča za tabloide s svojim nenavadnim vedenjem. Njen glavni cilj v življenju je postal boj z odvečnimi kilogrami, zato je začela redno obiskovati fitnes.

A bolj kot o njenem napredku mediji pišejo, kako je paradirala v modrčku po fitnesu in kadila v slačilnici. Toda igralka pravi, da je osredotočena le na pridobitev postave, ki jo je imela nekoč. "Prihajam v formo za vse fotografije," je dejala v enem redkih intervjujev za revijo In Touch.

Svet - in njenih 740.000 sledilcev na Twitterju - lahko tako spremlja, kako se igralkino življenje obrača vse prej kot v pravo smer. "Ne vem, zakaj ljudje mislijo, da sem nora. Vsakič, ko to slišim, vem, da pride iz ust slabih ljudi, zato se ne oziram na to," je dejala po novem plavolaska z lasnimi vložki. "Edini, ki lažejo o meni, da sem duševno bolna, so ljudje, s katerimi ne govorim," je še dodala.

"Vse je v redu!"
Bynesova je znana predvsem zaradi svoje dejavnosti na Twitterju, saj se ob prebiranju njenih tvitov zdi, kot da nikoli ne spi. A pravi, da res ni razloga za skrb, saj ima močno podporo v prijateljih, katerih imen ni želela izdati. "Vsi moji prijatelji so 'hudi'," je dejala in dodala: "Podpirali me bodo do smrti."

Prav tako je zanikala ugibanja, da naj bi imela težave z odvisnostjo. "Ne pijem, ker sem alergična na alkohol," je dejala igralka v intervjuju. A kljub temu je splet poln njenih fotografij, na katerih se zdi, da kadi travo, a sama vztraja, da je to le tobak.

Potem ko je obesila igralski poklic na klin - med drugim je zaigrala tudi v filmu Kar si dekle zaželi -, se je posvetila oblikovanju oblačil in petju. "To počnem, ker si to želim, in ne zato, ker potrebujem denar. Ljubim petje in komaj čakam, da začnem ustvarjati svoj album."