Trenutek zadrege so v objektiv takoj ujeli pozorni fotografi. Foto: Reuters
Trenutek zadrege so v objektiv takoj ujeli pozorni fotografi. Foto: Reuters

Voditelji držav članic Združenja držav jugovzhodne Azije (Asean) in ameriški predsednik so se namreč srečali v filipinski prestolnici Manila in se, kot je to v navadi, postavili pred fotografe. Ob tem pa so se organizatorji odločili, da si bodo voditelji roke podali malo drugače – vsak naj bi roke prekrižal in desno podal kolegu oz. kolegici na levi, levo pa tistemu oz. tisti, ki stoji na desni.

Medtem ko so drugi voditelji podali roke na levo in desno, je ameriški predsednik z obema rokama skušal zagrabiti prste vietnamskega predsednika Ngujena Suana Fuka. Ker ni podal roke gostitelju, filipinskemu predsedniku Rodrigu Duterteju, je bila linija voditeljev, ki naj bi ponazarjala enotnost, prekinjena, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po nekaj sekundah zadrege je Trump ugotovil, komu mora podati roko, ter naposled "povezal" vietnamskega in filipinskega predsednika, a trenutek zadrege so v svoje objektive že ujeli pozorni fotografi in fotografije so v trenutku obšle svet.

Za zanimiv trenutek je poskrbel tudi predsednik Duterte, ki je zapel duet You are the Light, to pa naj bi po poročanju BBC-ja storil na Trumpovo željo.

Duet je zapel z znano glasbenico Pilito Corrales, po končani skladbi pa je zbranim pojasnil, da je to storil "po naročilu predsednika ZDA".

Trump na Filipinih končuje azijsko turnejo, v okviru katere je obiskal tudi Japonsko, Kitajsko, Južno Korejo in Vietnam.