Amelia Warner naj ne bi bila preveč navdušena nad vlogo svojega moža. Foto: EPA Foto:
Amelia Warner naj ne bi bila preveč navdušena nad vlogo svojega moža. Foto: EPA Foto:
Napovedi o rekordni gledanosti filma so se uresničile, a Dornana jezijo slabe kritike. Foto: Kolosej

Avstralska revija NW je poročala, da igralec severnoirskega rodu, ki je v prvem delu trilogije upodobil Christiana Greya, resno razmišlja o tem, da bo vlogo v naslednjih dveh filmih zavrnil, glavni razlog za to odločitev pa naj bi bila njegova žena Amelia Warner.

Vroči prizori, v katerih Dornan nastopa s soigralko Dakoto Johnson, naj bi bili zanjo namreč vseeno preveč, prav tako se težko spopada z velikim pompom okoli njenega moža, potem ko so se uresničile napovedi o rekordni gledanosti filma.

K Dornanovi odločitvi pa naj bi pripomogle tudi številne slabe kritike, za katere naj bi igralec sicer krivil Johnsonovo. "Njegova igra se mu ne zdi slaba, ampak krivi Dakoto. Pravi, da zaradi pomanjkanja kemije na platnu iz nje ni mogel ničesar izvleči," pri reviji navajajo neimenovan vir.

Le gole domneve
Na spletu se je takoj sprožil plaz razočaranih odzivov oboževalcev, ki si želijo Dornana videti tudi v prihodnjih filmih, pravi pogrom se je zgodil tudi nad njegovo ženo.

Igralčevi predstavniki tega sprva niso komentirali, nazadnje pa so za E! News le zatrdili, da so "vsa novinarska poročanja le gole domneve", ob tem pa spomnili, da v studiu Universal niso še niti uradno potrdili, da nadaljevanja filma sploh bodo.

Strastno razmerje tudi na velikem platnu
Petdeset odtenkov sive
je dolgo pričakovana filmska upodobitev erotične knjižne uspešnice avtorice E. L. James. Trilogija je bila prevedena v 51 jezikov in prodana v več kot milijon izvodih.

Film prinaša zgodbo o študentki književnosti Anastasii Steele, ki naredi uslugo svoji sostanovalki in namesto nje opravi intervju s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Multimilijonar jo popolnoma prevzame, njega pa premamita Anastasiina lepota in svobodni duh. Spustita se v strastno razmerje, ki ga ogrožata Christianova preteklost in obsesivna potreba po nadzoru in nadvladi. Ob spoznavanju ljubimca tudi Anastasia začne raziskovati svoje želje in hrepenenja.