Defne Samyeli - lepotica, ki naj bi omrežila Erdogana. Foto: Twitter
Defne Samyeli - lepotica, ki naj bi omrežila Erdogana. Foto: Twitter

Italijanski dnevnik La Repubblica poroča, da neuradno obstaja Erdoganov vroči posnetek, v katerem "igra" tudi nekdanja mis Turčije Defne Samyeli. Videoposnetka menda, še piše časnik, ni na spletu, a se bo tam zagotovo pojavil pred 30. marcem, ko bodo v Turčiji potekale lokalne volitve.

Časnik še piše, da se je o obstoju vročega filmčka v turških političnih krogih govorilo že nekaj časa, ravno teden pred volitvami pa so ga Erdoganovi nasprotniki nameravali objaviti in si s tem zagotoviti boljši volilne izide.

Lepotico so zadnje mesece večkrat videli v premierjevi družbi, nedavno je postala tudi članica njegove stranke AKP, poleg tega pa tesno prijateljuje z njegovo ženo, poroča La Repubblica. Za zdaj dokazov, da so govorice o ljubezenski zvezi med nekdanjo misico in premierjem resnične, ni.

Blokada v korist državljanom
Medtem je turška vlada v sporočilu za javnost zatrdila, da želi z blokado spletne strani Twitter le pomagati svojim državljanom, saj lahko le tako zaščiti njihovo zasebnost. Poleg tega pa, je še zatrdila, je to njihova dolžnost - da obvaruje svoje državljane.

Ti isti državljani (profil na Twitterju ima v Turčiji okoli 10 milijonov uporabnikov) so medtem že našli način, kako zaobiti blokado Twitterja - prek alternativnega DNS-serverja, kot je Google DNS. A tudi ta se je zadnje dni spopadal s "tehničnimi težavami". Erdoganovo samovoljno potezo je javno kritiziral tudi turški predsednik Abdullah Gül.