Jennifer Capriati se bo morala zagovarjati na sodišču. Foto: EPA
Jennifer Capriati se bo morala zagovarjati na sodišču. Foto: EPA
Jennifer Capriati
Nekdanja teniška zvezdnica je v svoji karieri osvojila številne nagrade. Foto: EPA

37-letnica se bo na sodišču morala braniti trditev, da se je na valentinovo s pestmi spustila nad devet let mlajšega Brannana med vadbo v fitnescentru na North Palm Beachu na Floridi. Datum sojenja je bil določen na zaslišanju v petek, toda Capriatijeva se ga ni udeležila.

Obtožnica jo še bremeni, da naj bi Brannana zasledovala več mesecev pred napadom, ki se je zgodil leto dni po tem, ko sta se razšla. Vse pa je že zanikal njen odvetnik Richard Lubin.

Marca letos je predstavnica za stike z javnostjo nekdanje teniške zvezdnice zanikala govorice o zasledovanju in jih označila za "pretiravanje". Capriatijeva pa se je oglasila tudi sama - preko Twitterja. "Odrinila sem moža, ki me je verbalno napadal."

Številne težave v zasebnem življenju
To ni prvič, da se je Capriatijeva znašla v težavah. Pred tremi leti je končala v bolnišnici South Florida v Orlandu zaradi "nenamernega predoziranja z zdravili".

Takrat so njeni predstavniki za stike z javnostjo ostali molčeči glede zdravil, ki jih je vzela, in samo poudarili, naj javnost spoštuje njeno zasebnost in jo bodri k čimprejšnjemu okrevanju. Med svojo bogato kariero pa se je bojevala s številnimi "tekmami" zunaj teniškega igrišča.
V eni izmed trgovin so jo ujeli pri kraji prstana, ki ni bil dražji od 35 ameriških dolarjev. Poleg tega pa so jo aretirali tudi zaradi posedovanja marihuane. Leta 2007 je priznala, da trpi za depresijo in da je že večkrat pomislila na samomor.

Capriatijeva je v svet profesionalnega tenisa zakorakala stara le 13 let. V svoji karieri je osvojila zlato medaljo na olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992 in pozneje na svoje police pospravila zmagovalne pokale z odprtega prvenstva v Franciji in Avstraliji.