Weir in Voronov sta se poročila leta 2011 v New Yorku. Foto: EPA
Weir in Voronov sta se poročila leta 2011 v New Yorku. Foto: EPA
Johnny Weir
Na letošnjih zimskih olimpijskih igrah je 29-letni Weir s prijateljico in kolegico drsalko Taro Lipinski sodeloval zgolj v vlogi strokovnega komentatorja. Foto: EPA

Potarnal je, da ga Voronov v treh letih življenja v zakonskem stanu ni podpiral pri njegovi karieri. "Težko je razumel, da moram en teden delati v Rusiji, drug teden v Los Angelesu in naslednji v Tokiu. To je nekaj, kar težko popraviš," je dejal 29-letni nekdanji umetnostni drsalec, ki je olimpijske igre v Sočiju spremljal kot komentator televizijske postaje NBC.

Medtem ko Weir že nastopa v medijih, je ločitev precej težje sprejel Voronov. "Victorja je razhod šokiral in se ukvarja s travmo, ki je zakrivila konec najinega zakona. Hkrati pa se mi zdi, da šele zdaj spoznava, kaj vse je šlo narobe v času najinega skupnega življenja," je še dejal.

Prav tako pa je na njun odnos vplivala Weirova vloga kot moža, ki je na mizo nosil kruh. "Podpiral sem dva človeka. Ne vem, ali se zdi veliko ali malo, toda jaz prihajam iz družine nižjega srednjega razreda in navajen sem na delo. Če ne moreš postati odvetnik ta teden, potem bolje, da si najdeš službo naslednji teden, drugače se računi ne bodo plačali," je dejal Weir. Toda predstavnik za stike z javnostjo Voronova je zagotovil, da se je par strinjal, da njegovi stranki ne bo treba delati.

Le nekaj dni pred Sočijem je Voronov šel na policijo in vztrajal, da ga je Weir pretepel. Nekdanji umetnostni drsalec je dejal, da je Voronov postal nasilen do njega, potem ko je zavrnil seks z njim. "Branil sem se," je sklenil Weir.