Obamovi bodo v Washingtonu ostali, dokler Sasha ne bo končala srednje šole. Foto: AP
Obamovi bodo v Washingtonu ostali, dokler Sasha ne bo končala srednje šole. Foto: AP
rezidenca Obamovih
Dvorec se lahko pohvali z devetimi spalnicami, osmimi kopalnicami, dvema garažama, vinsko kletjo, prostorno teraso in vrtom. Foto: AP

Družina Obama se bo morala z iztekom predsedniškega mandata Baracka Obame izseliti iz ene najbolj znanih rezidenc na svetu. A čeprav jih selitev iz Bele hiše čaka šele na začetku prihodnjega leta, Obamovi niso oklevali in so že našli nov dom.

Barack, Michelle, Malia in Sasha so se odločili, da bo primerna zamenjava za Belo hišo dvorec, ki je bil zgrajen leta 1928. Na 760 kvadratnih metrih se razteza devet spalnic, osem kopalnic, dve garaži, moderno opremljena kuhinja s pulti iz marmorja in vinska klet. Pred hišo je prostor za osem avtomobilov, za njo pa je prostoren vrt.

Hišo bodo najeli
Družina je, preden je Barack postal predsednik, živela v Chicagu, vendar so se odločili, da ostanejo v Washingtonu, dokler Sasha ne bo končala srednje šole. "Nekaj let bomo ostali v DC-ju, da bo Sasha lahko končala šolo. Da bi jo prepisali sredi šolskega leta? Težko," je že pred časom načrte družine razkril Obama.

Ker naj bi šlo torej zgolj za začasno bivališče, so se Obamovi po poročanju Politico Playbooka odločili, da hiše v Washingtonu ne bodo kupovali, ampak jo bodo raje najeli.

Lastnik dvorca je nekdanji predstavnik Bele hiše za stike z javnostmi v administraciji Billa Clintona Joe Lockhart, ki je dvorec kupil leta 2014 za 4,7 milijona evrov.