Ugandski predsednik je prejel športne copate z avtogramom Kanyeja in Kim. Foto: Reuters
Ugandski predsednik je prejel športne copate z avtogramom Kanyeja in Kim. Foto: Reuters
Zvezdnika v sproščeni "izdaji". Foto: Reuters

V nasprotju s pravo predstavo v Ovalni pisarni v Beli hiši, kjer ni manjkalo kletvic, objemov in hvalospevov na račun Trumpa, je bil tokratni obisk raperja v palači v ugandskem mestu Entebbe precej bolj umirjen.

Kanye West je počitnice izkoristil tudi za obisk prvega moža afriške države, Yowerija Musevenija. Kot se spodobi, je ob obisku prinesel tudi darilo dolgoletnemu ugandskemu predsedniku, ki je na tem položaju že od leta 1986, je podaril športne copate iz svoje lastne modne linije Yeezy. Kanye je družbo delala njegova žena Kim Kardashian, zvezda resničnostnih šovov, oba pa sta se na športne copate še podpisala.

Museveni je raperju, ki je prejšnji mesec izrazil željo, da se mu reče le Ye, nadel ugandsko ime Kanyesigye, ki je pogosto ime v etnični skupini, iz katere prihaja sam predsednik, Kim pa je poimenoval Kemigisha, kar pomeni z božjim blagoslovom, so sporočili iz predsedniškega urada.

West je povedal, da je vesel, ker je v Ugandi, svojem drugem domu. Pogovarjali so se o promociji Ugande kot turističnega cilja, raper pa je obljubil, da bo tam zgradil turistično šolo, ki bo temelj za turizem v Ugandi in Vzhodni Afriki.

Tudi Museveni je na Twitterju napisal, da je imel plodno debato s parom glede promocije tamkajšnjega turizma in umetnosti.

Umetnosti pa se bo posvetil tudi Kanye, ki je pred dnevi povedal, da bo odpotoval v Afriko po navdih, tam naj bi dokončal deveti studijski album, ki ga je naslovil Yandhi: "Mikrofon moram imeti nekje na odprtem, da lahko med snemanjem poslušam naravo. To energijo sem čutil, ko sem bil v Chicagu. Vrniti se moram h koreninam."

In luksuzen resort v enem izmed ugandskih narodnih parkov je pravi kraj za to, kot kaže ...