Watanabe se na družabnih dogodkih v ZDA le redko pojavi. Foto: Reuters
Watanabe se na družabnih dogodkih v ZDA le redko pojavi. Foto: Reuters
Hugh Jackman
Jackman se po letu 2013 že četrtič bori z rakom. Foto: Reuters

56-letni igralec, ki je ob Tomu Cruisu zaslovel z vlogo v uspešnici Zadnji samuraj, je novico svojim sledilcem razkril na Twitterju. Zapisal je: "Raka so mi odkrili skoraj čudežno zgodaj. Bil sem res šokiran - žena in hčerka sta me prisilili, da sem šel na zdravniški pregled, in tam so mi odkrili raka. Bil je še v zgodnji fazi in takoj so mi ga odstranili. Februarja bom počival, zato se bom v New York vrnil z zamudo."

Watanabe, prvi Japonec, ki je bil za broadwaysko vlogo v predstavi The King and I nominiran za nagrado tony, bi moral v omenjeni predstavi znova začeti nastopati marca, a bo raje počival in okreval. Igralcu, ki je sin učiteljskega para z japonskega podeželja, so že leta 1989 in 1993 odkrili levkemijo.

Pojavil se je v ogromno japonskih filmih, zahodno občinstvo pa je prepričal z vlogo uporniškega samuraja leta 2003 v filmu Zadnji samuraj, ki mu je prinesla tudi oskarjevsko nominacijo za najboljšo stransko moško vlogo. Pojavil se je tudi v filmih Spomini gejše, Pisma z Iwo Jime in Godzilla.

Uporabljajte sončno kremo
Avstralski igralec Hugh Jackman pa se znova, že četrtič, bojuje s kožnim rakom. Na Facebooku je objavil fotografijo z obližem čez nos, ob njej pa zapisal: "To je primer, kaj se zgodi, če ne uporabljate kreme za sončenje. Prosim, nikoli ne pozabite nanjo in redno hodite na preglede!"

Gre za najblažjo obliko raka, ki je le redko smrtna.