Poročiti se želita v Evropi. Foto: Reuters
Poročiti se želita v Evropi. Foto: Reuters
Javnost bo sicer videla odlomke s priprav na poroko, morda tudi kakšno fotografijo, a posnetka tistega usodnega trenutka, ko si bosta rekla "da", pa ne. Foto: Reuters

Čeprav sta pred časom dejala, da si bosta usodni da dahnila v Parizu, so v javnost prišle informacije, da naj bi se razkošna poroka pravzaprav odvila v Firencah.

Informacijo so sporočili predstavniki firenškega župana, dodali pa so, da je par za 300.000 evrov najel dvorec iz 16. stoletja Belvedere Fort. Dvorec ni registriran kot poročno mesto, tako da ni jasno, ali si bosta ameriška zvezdnika prav tam izrekla poročne zaobljube ali pa bo tam potekalo poročno slavje.

Raper je pred dnevi za La Nazione na vprašanje, kako se počuti, ko se veliki dan približuje, odgovoril: "Precej čustveno. Ampak srečno obenem. Romantik sem, Kim sem tako za materinski dan podaril 'zid' iz rož. Družina je vse zame, je zdravilo za ves stres. Družina in kreativnost me pomirjata."

Na poroki ne bo manjkala niti njuna hčerka North, za katero je West razkril, da je bila spočeta tukaj, med renesančnimi umetninami: "To je bil najin prvi medeni teden. Firence so zame eno najlepših mest na svetu, najlepše mesto v Evropi."

Firenški zakladi si zaslužijo večje spoštovanje
Novica o poroki razvpitega ameriškega para je razjezila že številne politike in domačine. Mestne oblasti so na pritožbe županskih kandidatov (volitve bodo konec tega meseca) - Miriam Amato je pozvala oblasti k večjemu spoštovanju zakladov mesta - odgovorile s pojasnilom, da bo denar, ki ga bodo prejeli, namenjen za financiranje mestnih projektov. Podžupan Dario Nardela je dejal, da spoštujejo vsa pravila: "Če so takšni dogodki, kot so zasebne poslovne večerje, dobri za iskanje sredstev za našo skupnost in za našo kulturno dediščino, potem mislim, da ni nič narobe s tem."

Zasebna in intimna poroka
Kim in Kanye sta par od leta 2012, zaročila pa sta se oktobra lani. Kim, ki je pred tokratno poroko precej skrivnostnejša kot pred prvo s Krisom Humphriesom (s katerim sta se razšla po 72 dneh zakona), je zatrdila, da bo obred "v majhnem in zelo intimnem krogu", pred dnevi pa na Twitterju pojasnila še, da poroke ne bodo predvajali v resničnostni oddaji Keeping Up With The Kardashians (kot se je to zgodilo s prvo in o čemer so pisali nekateri mediji).