Princ William se vrača v študijske klopi. Foto: EPA
Princ William se vrača v študijske klopi. Foto: EPA
Vojvodinja Catherine in princ William
Po šolanju ga čaka turneja z ženo in sinom po Avstraliji in Novi Zelandiji. Foto: Reuters

Vojvoda Cambriški odhaja nazaj med študente, saj bo v novem letu študiral upravljanje podeželja in krajine, so sporočili iz Kensingtonske palače. Z drugimi študenti bo obiskoval seminarje in predavanja, ki ga bodo pripravili na njegovo novo vlogo na čelu družinskega posestva na Cornwallu, ki ga bo podedoval, ko bo princ Charles postal kralj.

Princ William bo med študijem živel v Cambridgeu, toda ne bo opravljal izpitov in na koncu študija ne bo diplomiral. Čez teden bo imel okoli 20 ur predavanj in seminarjev. To tudi pomeni, da bo moral vojvoda Cambriški preživeti deset tednov stran od svoje žene Catherine in sina princa Georgea. Obiskoval ju bo lahko samo ob koncih tedna.

Hkrati pa bo dobil status gostujočega študenta, kar pomeni, da bo dobil študentsko izkaznico, s katero bo lahko obiskoval knjižnice, lokale in druge objekte znotraj univerze.

Prvo predavanje ga čaka že prihodnji teden, šolnina v znesku 10.000 funtov pa bo šla iz njegovega žepa. "Študij je zastavljen tako, da lahko pomaga vojvodi pri razumevanju težav, ki krojijo agrikulturo in podeželje na Otoku," so še sporočili s Kensingtonske palače.

Iz študijskih klopi na turnejo
Takoj ko bo končal študij, se bo pridružil ženi in sinu na enomesečni turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji. Princ je po rojstvu sina septembra oznanil, da po sedmih letih zapušča svojo službo, vojsko, saj se namerava bolj posvetiti svojim protokolarnim obveznostim in dobrodelnosti.