Iz sveta znanih
(3)
Vojvoda, vojvodinja in princ George Cambriški
Vojvoda, vojvodinja in princ George Cambriški se bodo kmalu preselili v Kensingtonsko palačo v Londonu. Foto: Reuters

Dodaj v

Princ William bo po sedmih letih slekel vojaško suknjo

Posvetil se bo dobrodelnosti in kraljevskim obveznostim
12. september 2013 ob 14:06
London - MMC RTV SLO, STA

Britanski princ William je oznanil, da po sedmih letih zapušča svojo službo, vojsko, saj se namerava bolj posvetiti svojim protokolarnim obveznostim in dobrodelnosti.

Iz Buckinghamske palače so tako sporočili, da drugi v vrsti za britanski prestol od zdaj ne bo več zaposlen v britanski vojski. Zadnja leta je sicer delal kot pilot vojaškega helikopterja na valižanskem otoku Anglesey, kjer sta si z ženo Catherine ustvarila tudi začasen dom.

Zdaj, po rojstvu sina Georgea, pa se bosta vojvoda in vojvodinja Cambriška preselila v prenovljeno Kensingtonsko palačo in se povsem posvetila svojim obveznostim, ki jih imata kot člana kraljeve družine, in dobrodelni dejavnosti.

31-letni princ trenutno "razmišlja o več možnostih glede javnih obveznosti", a se za zdaj še ni čisto odločil, zato bodo o obsegu njegovih obveznosti javnost obvestili v prihodnjem letu, so še dejali v Buckinghamski palači, poznavalci pa ocenjujejo, da je pred Williamom neke vrste prehodno leto.

V prihodnjih 12 mesecih se bo tako po navedbah palače posvetil predvsem dobrodelni dejavnosti v okviru Fundacije vojvode in vojvodinje Cambriških ter princa Harryja. Glavna področja njegovega delovanja bodo ohranjanje ogroženih vrst, pa tudi prikrajšani otroci in vojni veterani.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
frgo
# 12.09.2013 ob 14:41
saj s k... je mignil

ravno zato mu ne bo treba več "delat".
Binder Dandet
# 13.09.2013 ob 07:42
Ded je v službo hodil? Helikopter fural po britanskem nebu?
odzajcatč
# 12.09.2013 ob 14:23
...on lahko, ko ga pa davkoplačevalci futrajo, ne da bi s k.... mignil!!!!!
Kazalo