Zakon resničnostnih zvezdnikov je bil po Spencerjevih besedah le predstava. Foto: EPA
Zakon resničnostnih zvezdnikov je bil po Spencerjevih besedah le predstava. Foto: EPA

Heidi, 23-letna starleta in že kar razvpita navdušenka nad plastično kirurgijo - kljub mladosti ima "popravljene" že oprsje, nos in ustnice -, kot razlog za konec "zakonske idile" navaja nepremostljive razlike. Pratta ne želi finančno podpirati.

Slave željni Spencer je "udaril" le nekaj ur po novici o Heidijini zahtevi za ločitev. V medije je poslal izjavo, v kateri je povedal: "Rad imam Heidi, a najin zakon je bila le predstava - bil je del sveta The Hills. In ta svet se dogaja v filmskem studiu."

"Kralj Spencer" preveč slaven za Heidi?
O razlogih za razhod je Pratt, ki je o sebi govoril v tretji osebi, pri čemer ni bil prav dosleden, povedal: "Jasno je, da resničnostni Spencer Pratt, ki ljubi televizijsko slavo, ne gre skupaj z ambicijami moje nekdanje žene Heidi Montag, ki si želi postati igralka ali popzvezdnica in biti edini sekssimbol na svetu." Skratka - "kralj Spencer", kot se je imenoval, je prepričan, da se Heidi ni mogla sprijazniti z razsežnostmi njegove slave.

Montagova se je s 26-letnim Prattom začela sestajati na snemanju MTV-jevega resničnostnega šova The Hills, v okviru katerega se je par aprila lani tudi poročil. Iz sodnih dokumentov je razvidno, da sta bila zakonito poročena šele 25. maja 2009, že na prvo obletnico poroke pa sta se razšla.

Par, željan medijske pozornosti, je lani izdal skupno knjigo z zgovornim naslovom Kako biti slaven (How to Be Famous: Our Guide to Looking the Part, Playing the Press, and Becoming a Tabloid Fixture).

Kaže, da razmerje le ni vzdržalo dveh velikih egov, slavnih brez razloga, ugotavljajo pri reviji People.