Po mesecih obtoževanj in grdi sodni bitki sta Pinault in Evangelista v torek sodišče zapustila skupaj in se celo pogovarjala, pišejo ameriški mediji. Foto: Reuters
Po mesecih obtoževanj in grdi sodni bitki sta Pinault in Evangelista v torek sodišče zapustila skupaj in se celo pogovarjala, pišejo ameriški mediji. Foto: Reuters

Kanadska manekenka in francoski milijarder sta po dveh dneh obtoževanj, ledenih pogledov in strupenih opazk dosegla dogovor - Pinault bo plač(ev)al preživnino, kolikšna bo, pa ne on ne ona nista želela razkriti.

Evangelista je ob tem poudarila, da so navedbe medijev, da je od moža igralke Salme Hayek zahtevala 46.000 ameriških dolarjev na mesec za stroške, ki jih ima z vzgojo petletnega Augustina (od varušk do osebnih stražarjev), pretirane, priznala pa je, da je od nekdanjega partnerja zahtevala "zajeten znesek".

"Vse vpletene strani so si, zaradi otroka, oddahnile, da je vsega skupaj konec," je v torek po podpisu pogodbe dejal Pinaultov odvetnik David Aronson. Poročali smo že, da je bila sodna obravnava prva dva dni izjemno napeta - Kanadčanka je Francozu namenjala ledene poglede, on pa ji je "vračal" milo za drago in jo vztrajno ignoriral.

Pinault zanikal, da je zahteval, naj splavi
46-letna supermanekenka (mimogrede, v četrtek bo praznovala 47. rojstni dan) je poslovneža med drugim obtožila, da je od nje zahteval, naj splavi, če želi, da se njuno, sicer do tedaj kratko razmerje nadaljuje. Pinault je te navedbe zanikal, priznal pa je, da jo je na začetku leta 2006, ko je izvedel, da je noseča, zapustil. Ob tem je poudaril, da je tako in tako "ni preveč dobro poznal".

Augistin se je sicer rodil oktobra 2006, Pinault pa je ves čas, dokler mu niso nasprotnega dokazali s testom očetovstva, trdil, da ni njegov oče. Medtem se je zapletel v razmerje z mehiško igralko Salmo Hayek, s katero sta od leta 2009 tudi poročena, in kmalu se jima je rodila hčerka Valentina. Evangelistini odvetniki so zato med drugim zahtevali, da Augustinu nameni vsaj toliko denarja kot Valentini oz. drugim potomcem (iz prvega zakona ima še dva otroka), ter ga temeljito zasliševali o tem, koliko premoženja ima in koliko ga je do zdaj namenil svojim potomcem, tudi Augustinu.

Augustinu niti centa, Valentini 12 milijonov vredno vilo
Medtem ko deček od očeta do zdaj ni dobil še ničesar (Pinault se je celo večkrat javno zaobljubil, da njegovi materi ne bo dal niti centa), pa je Valentina že lastnica 12 milijonov dolarjev vrednega posestva in vile v Los Angelesu (ta sicer ni v njeni neposredni lasti, ampak v posebnem skladu), kar naj bi, so izbrskali mediji, od Pinaulta že kmalu po dekličinem rojstvu zahtevala njena mati - za vsak primer, če se poslovnežu ali njuni zvezi "kaj zgodi".

Celotno Francozovo premoženje je sicer ocenjeno na tri milijarde dolarjev, je zatrdil njegov odvetnik, poznavalci pa pravijo, da je vredno precej več - okoli 12 milijard. Največ k obsegu premoženja prispeva njegova multinacionalka PPR, ki ima v lasti prestižne znamke oblačil, kot so Gucci, Yves Saint Laurent itd.