Že pogrešate Ryana? Pokličite zdaj. Foto:
Že pogrešate Ryana? Pokličite zdaj. Foto:
Že konec tega meseca ga bomo lahko gledali v drami The Place Beyond the Pines, v katerem igra ob boku svoje resnične partnerke, Eve Mendes. Foto: IMDB
Ryan kot Oscar Pistorius? Temačne vloge negativcev mu nikakor niso tuje. Foto: Reuters

Za linijo, odprto 24 ur na dan in naslovljeno "the Gosline", stoji britanska storitev video na zahtevo Blinkbox, tisti pa, ki pokličejo številko 07857 238825, zaslišijo Goslingove zapeljive krilatice iz najrazličnejših filmov, od romantične Beležnice do surovega Driva. En primer je tako denimo: "Za to si bova morala prizadevati vsak dan, ampak to hočem početi, ker želim tebe. Želim celo tebe, za večno, ti in jaz, vsak dan." (Beležnica, 2004)
In z Goslina že poročajo o zadovoljnih uporabnikih. "Najboljša je*** stvar vseh časov," je tako, denimo, tvitnila ljubiteljica igralca Susie Bould. New York Magazine v svojem članku z naslovom "Ryanu Goslingu preprosto nisi tako zelo všeč, in to moraš sprejeti" pa: "Če je Ryan Gosling namišljeni fant Amerike, potem je ta vroča linija ekvivalent Amerike, ki se po razpadu zveze zvije v fetusni položaj na svoji postelji ter ure in ure med hlipanjem posluša stara glasovna sporočila svojega fanta."

Predstavnik Blinkboxa uporabnikom zagotavlja, da ne gre za nikakršen nesramni piarovski nateg in da so v njihovi družbi iskreno žalostni zaradi Goslingove odločitve, da začasno zapusti Hollywood. "Nismo mogli prenesti misli na gorje, ki ga je povzročila Ryanova napoved. Upamo, da ta linija vsaj malce olajša bolečino, ki jo je povzročila njegova sebična odločitev, da si vzame premor," so sporočili.
Obsesija
Naj spomnimo: 32-letni v Kanadi rojeni zvezdnik, ki ga te dni gledamo v Gangsterski enoti, je pred dnevi napovedal, da si bo vzel odmor od "samega sebe" in "na novo presodil položaj, da najde neko prihodnost". "Odmor od sebe potrebujem vsaj toliko, kot ga potrebujejo gledalci," je dejal vedno skromni Gosling, ki ga bomo sicer kmalu videli še v dramah The Place Beyond the Pines in Only God Forgives ter v še nenaslovljenem filmu Terrencea Malicka.
In še: "Ne vem, kaj počnem. Nisem še ugotovil, kje je ravnovesje med tem, da se znaš izgubiti v svojem delu, in tem, da znaš tudi stopiti korak stran. Boriš se za svobodo, ko pa jo končno dobiš, imaš dovolj vrvi, da se z njo obesiš."

Takoj po tej napovedi so splet preplavili zmontirani posnetki iz njegovih filmov, pa minividei, v katerih si slači srajco, forume pa so preplavili izrazi nejevere in obupanosti Goslingovih fenic. New York Magazine skupa v svojem članku oboževalce zdaj strezniti: "Amerika, čas je, da preboliš Ryana Goslinga. Preprosto mu nisi tako zelo všeč. Od samega začetka je bil ambivalenten do svojega odnosa s tabo, javnost, in je več kot enkrat primerjal slavo s počasno smrtjo jastoga."

Filmski Oscar Pistorius?
Ironija pa je, da so se skoraj sočasno z Goslingovo napovedjo umika pojavile navedbe, da naj bi bil prav on v igri za filmskega Oscarja Pistoriusa, južnoafriškega paraolimpijca, ki je na valentinovo ubil svoje dekle, fotomodel Reevo Steenkamp.

Ob tem "poznavalci industrije" poročajo, da naj bi Steenkampovo upodobila v JAR-u rojena Charlize Theron. 26-letni Pistorius, ki ga je sodišče proti plačilu varščine do sojenja izpustilo, zanika, da je 29-letno Reevo hladnokrvno ubil in trdi, da jo je zamenjal za vlomilca.

Za biografijo o padlemu atletu naj bi bila v delu trenutno dva scenarija, ki so ju začeli pisati takoj, ko je odjeknila šokantna novica. Poznavalci še menijo, da Goslinga odlikujeta enigmatičnost in tiste vrste tihi magnetizem, zaradi katerega bi projekt lahko deloval, filmski šefi pa naj bi se na vse pretege trudili, da ga pridobijo za film.