Grofici Wesseški so podarili umetniško fotografijo svilnate grive lipicanca, delo fotografinje Alenke Slavinec, z naslovom Zvestoba. Foto: Kobilarna Lipica
Grofici Wesseški so podarili umetniško fotografijo svilnate grive lipicanca, delo fotografinje Alenke Slavinec, z naslovom Zvestoba. Foto: Kobilarna Lipica
Japonska princesa in princ
Princ in princesa Akišino se na obisku v Sloveniji mudita v okviru evropske turneje, med katero sta že obiskala Hrvaško in Slovaško. Gre za povratni obisk po obisku predsednika Pahorja, ki je bil z gospodarsko delegacijo na Japonskem marca. Foto: BoBo
Japonski princ in princesa v Postojnski jami

Grofica Wesseška si je sama (princ Edward se je udeležil Blejskega strateškega foruma mladih) ob obisku Kamnika, kjer je obiskala Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje - CIRIUS, ogledala predstavitev terapevtskega jahanja in skupaj z varovanci centra še nastop klasične šole jahanja, ki poteka v sodelovanju s Kobilarno Lipica.

Kot so sporočili iz Kobilarne Lipica, sta lipicanski žrebec 204 Maestoso Canissa XX in njegov jahač Marko Blokar izvedla nastop, v katerem sta predstavila najzahtevnejše elemente dresurnega jahanja. Žrebec je sicer polbrat lipicanskega žrebca 085 Favory Canissa XXII, ki ga je Slovenija leta 2008 darovala materi princa Edwarda, britanski kraljici Elizabeti II., ob njenem obisku v Sloveniji.

Poročilo za kraljico o njenem konju
Pri Kobilarni Lipica so visoki gostji ob tej priložnosti predali poročilo za kraljico Elizabeto II. o stanju njenega konja, ki je po letu 2008 ostal v kobilarni, kjer še vedno nastopa na predstavah lipiške šole jahanja in plemeni. V poročilu so med drugim poudarili, da je letos dopolnil 21 let in da je dobrega zdravja ter da je "v tem trenutku eden najboljših predstavnikov svoje pasme".

Ta krasni podzemni svet
V Sloveniji pa se še vedno mudita japonski princ Akišino in princesa Kiko, ki sta na drugi dan obiska v Sloveniji obiskala Postojnsko jamo.

Princ Akišino, ljubitelj živali, je bil posebej navdušen nad predstavitvijo bogatega in raznovrstnega življenja v postojnskem podzemnem svetu. Postojnska jama je oba navdušila s svojo lepoto in obljubila sta, da se na ponovni ogled vrneta s celotno družino, so sporočili iz Postojnske jame.

Visoka gosta sta obiskala še čipkarsko šolo v Idriji.

V soboto, zadnji dan obiska, bo cesarski par na gradu Brdo sprejela še premierka Alenka Bratušek. Nato ju čaka še ogled Bleda, kjer bosta obiskala grad in otok ter zasadila japonsko češnjo.

Japonski princ in princesa v Postojnski jami