Houlta označujejo za enega izmed najbolj talentiranih igralcev svoje generacije. Foto: EPA
Houlta označujejo za enega izmed najbolj talentiranih igralcev svoje generacije. Foto: EPA
Jennifer Lawrence
Z Lawrencevo sta se spoznala na snemanju franšize X-Man: First Class. Foto: Reuters
A par se je zaradi razdalje kmalu razšel, zdaj pa je po navedbah vira znova skupaj. Foto: Reuters
Nicholas Hoult
Simpatije oboževalk je zbiral v seriji Mularija. Foto: EPA

Zanimanje za 23-letnega igralca se je znova povečalo v zadnjih dneh. Pa ne zaradi njegovih vlog, marveč zaradi obnovljene ljubezenske zveze z oskarjem nagrajeno igralko Jennifer Lawrence, s katero sta romanco začela med snemanjem filma X-Man: First Class, a sta se nato januarja letos razšla zaradi razdalje. Lawrenceova živi v Los Angelesu, Hoult pa v Londonu.

Ko sta se znova združila na snemanju novega dela filmske franšize X-Man, sta obnovila prijateljevanje. A ne le to. "Ko smo aprila začeli snemati, sta bila samo prijatelja, nato pa sta se nekega dne začela poljubljati. To je vodilo k temu, da so se spet prebudila stara čustva, zdaj pa sta znova par," je dejal vir za US Weekly.

Najstniški lomilec src
In kdo je Hoult? "Zame so že rekli, da sem pankrt Colina Firtha in Hugha Granta," se je pred leti v intervjuju za britanski Guardian šalil Hoult. Igralec, ki je pred kamerami prisoten že vse od svojega otroštva, je največ oboževalcev pridobil v najstniških letih. Takrat so najstnice po svetu vzdihovale nad likom Tonyja Stonema v prvih dveh sezonah uspešne britanske serije Mularija, ki brez zadržkov govori o najstniškem odkrivanju sveta.

Ko je bila serija na vrhuncu predvajanja in jo je spremljalo okoli 1,5 milijona gledalcev, se igralec še danes spominja, kako je v paniki čakal pred šolo svoje sestre, ki jo je prišel iskat. Ljudje so obkolili avtomobili, trkali po steklu in Houlta prestrašili skoraj do te mere, da je nehal igrati.

"Televizija je nenavadna stvar, ker te ljudje vzamejo za svojega, saj si v njihovem domu vsaj enkrat na teden. Če hodijo v kino, pa je drugačna miselnost," je dejal leta 2011, ko je predstavljal X-Man: First Class. V njem se je iz znanstvenika prelevil v modro pošast, kar mu je ugajalo, saj je bil "precej neprepoznaven".

Napad na komercialo
Po komercialnih filmih je Hoult posegel, potem ko je nabiral svoje izkušnje ob Hughu Grantu. On je bil tisti simpatični fant, ki se je vtisnil v spomin gledalcem romantične komedije Vse o fantu. Že čez tri leta se je na velikem platnu pojavil ob Nicolasu Cageu v komični drami Gora Verbinskega The Weather Man. Sledila je zgodba o težavnem odraščanju mladostnikov na zahodnem delu Londona, naslovljena Kidulthood in nato Mularija.

Pred serijo je bilo igralstvo le njegov konjiček. "Ker se nisem veliko ukvarjal s športom, starejša brat in sestra pa sta veliko pela in plesala, je mama dejala, kako nesmiselno je, da jaz ne počnem nič. Kljub temu nisem čutil pritiska, kar naenkrat pa je igranje iz konjička preraslo v kariero," je dejal v intervjuju za Guardian.

Po vlogi ob boku Firtha, kjer je vloga od njega zahtevala tudi golo kopanje, so prišle ponudbe za komercialnejše uspešnice. "Nick svoje like upodablja na način, ki se zdi neobremenjen, prefinjen in iskren. V sebi nosi zrelost in globino, ki sta neverjetni," je njegove igralske sposobnosti pokomentiral režiser filma A Single Man, sicer znan modni oblikovalec Tom Ford.

Vsestranski igralec
Nedavno se je predstavljal kot zombi v filmu Warm Bodies, ki je adaptacija romana Isaaca Mariona. Odvija se v času po zombijevski apokalipsi, Nicholas pa kot zombi z imenom R brez posebne vizije pohajkuje po Ameriki, polni ruševin in rjaste pločevine. Precej nenavadna vloga za igralca, ki so ga mediji označili že za gejevsko ikono, modro pošast, najstniškega lomilca src in nazadnje čutnega zombija. "Vem, kam grem, in ni mi treba biti to, kar hočete, da sem: svobodno lahko odločam, kaj sem lahko."