Glory Days je Fox vrtel eno sezono, v seriji pa je Kallsen (drugi z leve) igral Petra
Glory Days je Fox vrtel eno sezono, v seriji pa je Kallsen (drugi z leve) igral Petra "T-Bona" Trigga, Pitt Walkerja Lovejoya, Spike Alexander Dava Roteckega, Evan Mirand pa Dominica Fopiana. Foto: Fox
Kallsen nikdar ni zares unovčil svojega potenciala, ki so ga v seriji Glory Days številni v njem prepoznali. Foto: Fox

Kallsen je svoj čas, ko je kot čedni 22-letnik nastopal v seriji Glory Days, ob boku takrat povsem neznanega Pitta, precej obetal. Serija, ki so jo leta 1990 ukinili po zgolj šestih epizodah, se je vrtela okoli štirih prijateljev, katerih poti gredo po maturi v povsem različne smeri.

Kallsen je kot otrok obiskoval elitno osnovno šolo za dečke The Browning School na Manhattnu, nato pa nase opozoril leta 1988 v oglasu za kavbojke Levi's, kjer je dobro unovčil svoj sloves "Jamesa Deana Upper East Sida".

Svojo prvo televizijsko vlogo je dobil še istega leta v CBS-ovi mladinski seriji Schoolbreak Special, nato zaigral v filmu Say Anything (1989) z Johnom Cusackom, preden je zaigral v seriji Glory Days.

Prespal avdicijo
Tako Kallsen kot Pitt, ki sta si v tistem času delila stanovanje, sta se nameravala po koncu serije udeležiti avdicije za vlogo postavnega štoparja v filmu Thelma in Louise, eni največjih filmskih uspešnic leta 1991. A medtem ko je Pitt na avdicijo prišel in dobil vlogo, ki ga je izstrelila med zvezde, je Kallsen zaspal in avdicijo zamudil.

Drugo, kot pravijo, je zgodovina. Danes 51-letni Pitt uživa v dolgi in zelo uspešni igralski karieri, medtem ko je bila zadnja Kallsenova vloga tista v filmu The Seventh Coin leta 1993.

Novico o Kallsenovi smrti je na Facebooku sporočil njegov nekdanji sošolec in dober prijatelj Michael Dorrian. "Vedno se bom spominjal dobrih starih časov. Zdaj je odšel velik del mene, moje srce je strto," je zapisal Dorrian, sicer lastnik restavracije in bara Dorrian's Red Hand na Upper East Sidu, kamor je pokojni Kallsen rad zahajal.
V spodnjem posnetku Nicholas Kallsen v oglasu za Levi's leta 1988.