Nežnosti prijateljev v ciljnem izteku. Foto: Twitter Felix Neureuther
Nežnosti prijateljev v ciljnem izteku. Foto: Twitter Felix Neureuther

Naj spomnimo: v razpletu, kot si ga ne bi zamislili niti v najbolj napetem trilerju, je Ligety za tri stotinke zmagal, njegov največji tekmec, Avstrijec Marcel Hirscher, pa je bil četrti s stotinko zaostanka za tretjim mestom.
Tako sta oba na koncu osvojila 560 točk, a ker je imel Ligety več zmag od Marcela (4:2), je šel veleslalomski globus 29-letnemu Američanu. Velikega je ob odstopu Aksla Lunda Svindala še tretje leto zapored osvojil Hirscher.
Poljub v cilju
Tekma je bila tako napeta, da je bilo razplet celotne sezone odvisen prav od zadnjega tekmovalca na startu, prvouvrščenega po prvem teku, Felixa Neureutherja. Ta je nazadnje storil točno to, česar se je Hirscher v cilju najbolj bal - ni premagal Ligetyja, je pa (za prej omenjeno stotinko) premagal Hirscherja, s katerim sta sicer prav tako zelo dobra prijatelja.

"To danes je bilo pa blizu! Temu fantu @felixneureuther veliko dolgujem. #zalas #kjejetvojameja #ukradelglobus," je po tekmi zapisal Ligety na svojem Twitterju, ob tem pa objavil fotografijo iz ciljnega izteka, kjer se je res prisrčno zahvalil nemškemu kolegu.

Podobno fotografijo poljuba je objavil tudi Felix s hudomušnim pripisom: "Marcel, čestitke za veliki globus! Ted se zahvaljuje za malega."