Na newyorški premieri Volka z Wall Streeta. Po videzu jo pogosto primerjajo z ameriško igralko Jaime Pressly. Foto: Reuters
Na newyorški premieri Volka z Wall Streeta. Po videzu jo pogosto primerjajo z ameriško igralko Jaime Pressly. Foto: Reuters
Na snemanju serije Neighbours v Avstraliji ...
... in na snemanju Volka z Di Capriom in Scorsesejem. Foto: IMDB
Kot mlada stevardesa v kratkotrajni seriji Pan Am. Foto: IMDB
Fotografije, ki naj bi močno zamajale zakon Willa Smitha in Jade Pinkett Smith. Foto: Star

Reči, da je komaj 23-letni seksapilni Avstralki uspel prodor v Obljubljeni deželi, je milo rečeno. V zadnjih mesecih za Margot Robbie vedo vsi. "Ne morem verjeti, kako ženstvena je, jaz sem bila pri njenih letih prava mula," je ob slovenski premieri Scorsesejevega Volka z Wall Streeta povedala Margotina 14 let starejša soigralka Katarina Čas.

Robbiejeva je v Volku z Wall Streeta - tako kot praktično vse njene soigralke - pokazala skorajda vse čare, je pa tudi dokazala, da je več kot le lep obraz, ampak da zna prav spodobno igrati. In da obvlada pojoči brooklynski naglas.

Zvezda žajfnice
In kdo sploh je Margot Elise Robbie? Leta 1990 na Gold Coastu rojena svetlolaska, ki je dneve preživljala na plaži in na kmetiji starih staršev, je začela igrati pri 17 letih, ko je zaigrala v filmih I.C.U. in Vigilante.

V rodni Avstraliji je zaslovela predvsem z vlogo v žajfnici Neighbours (Sosedje), pri čemer je bil njen lik sprva zamišljen zgolj za nekaj epizod, a je Margot kmalu postala redna članica igralske zasedbe in nepogrešljiva zvezda Neighboursov nadaljnja tri leta - vse dokler se ni leta 2011 z besedami, da ima "velike, velike sanje za prihodnost", odpravila v Hollywood, da bi srečo poskusila še tam in "postala igralka orjaških razsežnosti".

Na avdiciji oklofutala DiCapria
Njena prva avdicija je bila za serijo Charliejevi angelčki, a so jo producenti bolj videli v vlogi stevardese novinke v seriji Pan Am. Serija je bila po eni sezoni ukinjena, a je Robbiejeva pokazala dovolj, da so jo opazili. Lani je najprej dobila vlogo v romantični drami About Time, že naslednji mesec pa še vlogo Naomi, prelepe žene Leonarda DiCapria v Volku z Wall Streeta.
Na avdiciji je zmrznila, zato je začela v prizoru prepira klofutati DiCapria, čeprav tega ni bilo v scenariju. "Tožili te bodo, odpustili te bodo," je pomislila. A sta bila režiser in igralec navdušena in ji rekla, naj ponovi. In je dobila vlogo, za katero sta bili v ožjem izboru Kristen Stewart in Jessica Biel.
"Verjetno me zdajle sovražijo vse igralke," je dejala takrat. "Iskreno povedano, preprosto vložim vso svojo energijo, da sledim njunemu tempu, saj sta oba velikana - če ne moreš slediti, zaostaneš," je odgovorila Margot v intervjuju za Guardian na vprašanje, kako je delati z legendama, kot sta Scorsese in DiCaprio.
Davek slave
Novih projektov ji ne manjka: pridružila se je drami Violent Talent z Garrettom Hedlundom, z Michelle Williams in Kristin Scott Thomas pa je pravkar posnela vojno dramo Suite française.
Film so snemali v Belgiji, kjer Margot po lastnih besedah zelo ustreza prehrana, temelječa na pivu, ocvrtem krompirčku, čokoladi in vafljih, poleti pa jo je na snemanju obiskal mlajši brat, s katerim sta se nato podala na veliko turo po Evropi, na kateri sta med drugim obiskala tudi Hrvaško in si, kot pravi Robbiejeva, "na soncu žgala kožo in uničevala jetra".

Trenutno ima v delu komedijo Focus z Willom Smithom, in prav ta vloga ji je prinesla nekaj težav, saj so se rumeni mediji razpisali, da naj bi mična igralka povsem omrežila 22 let starejšega (in poročenega) ameriškega cehovskega kolega. Res pa je, da so enako trdili tudi med snemanjem Volka - da se je zapletla s 16 let starejšim plejbojem Leom. Govorice je zanikala, češ da sta z zadnjim samo prijatelja, medtem ko je za Smitha trdila, da sta se samo "zafrkavala", ko so se pojavile precej žgečkljive fotografije para.
"Čez noč nastala senzacija"
Davek slave. A očitno se za zdaj z njo lepotička, ki jo je Daily News označil za "najhitreje vzhajajočo zvezdnico", spopada prav dobro.
"'Čez noč nastala senzacija' je moja najljubša oznaka. Tako lepo se sliši, da se mi je vse zgodilo tako na hitro. V resnici je sicer vse to zahtevalo veliko dela, a zveni lepše, če ti ljudje pravijo, da ti je uspelo čez noč. Še vedno se praskam po glavi in se sprašujem, ali se vse to res dogaja, Zdaj je v meni nek neracionalni strah, da me bo doletela prezgodnja, grozljiva smrt, ker zakaj bi se mi sicer dogajalo toliko dobrih stvari," se je spraševala za Radio Times.