LeBlanc je potreboval službo, zato se je pridružil ekipi Top Geara. Foto: Reuters
LeBlanc je potreboval službo, zato se je pridružil ekipi Top Geara. Foto: Reuters

Igralec, ki se je mnogim v spomin najbolj vtisnil po zaslugi priljubljene serije Prijatelji, je povedal, da je v vlogo sovoditelja oddaje Top Gear privolil predvsem zato, ker je bil v času, ko je z Otoka prispela poudba, nezaposlen.

LeBlanc je v pogovoru z Jamesom Cordenom v oddaji The Late Late Show razkril, da se je snemanje nanizanke Episodes (Epizode) bližalo koncu, zato ponudbe ni zavrnil. "Že prej sem bil velik oboževalec oddaje, še preden so mi ponudili službo, sem v njej nastopil. Ko so iskali novega voditelja, so se očitno spomnili name, saj sem bil v avtomobilu precej hiter. Ponudbe nisem zavrnil, ker sem potreboval službo," je povedal LeBlanc.

Čeprav je ponudbo sprejel le zato, ker je bil nezaposlen, se po mnenju kritikov, ki oddaji sicer z grajami ne prizanašajo, v vlogi sovoditelja dobro znajde. Vprašanje pa je, ali se LeBlancu v vlogi voditelja obeta dolga kariera, saj je oddaja izgubila skoraj polovico gledalcev, gledanost pa je dosegla najnižjo točko v zadnjih 13 letih, še poroča The Independent.