Prva fotografija, objavljena na novem računu ameriške prve dame na Twitterju, je pritegnila tudi pozornost modnih poznavalcev - v oči jim je padla nova pričeska. Foto: Twitter
Prva fotografija, objavljena na novem računu ameriške prve dame na Twitterju, je pritegnila tudi pozornost modnih poznavalcev - v oči jim je padla nova pričeska. Foto: Twitter

Michelle Obama je ob svojem 49. rojstnem dnevu odprla račun na Twitterju - in pozabila "slediti" svojemu možu.

Račun na Twitterju v imenu Michelle Obama sicer upravlja njena ekipa, zanimivo pa je, da je v prvih urah izbrala 15 profilov na Twitterju, ki jim sledi (med njimi so ameriška mornarica in vojska, Bela hiša, urad podpredsednika Joeja Bidna itd.), izpustila pa je predsednika Obamo. Ta ji tega očitno ni zameril, saj ji je hitro začel slediti. Ali je prva dama v resnici pozabila na svojega moža ali pa je šlo le za napako njene ekipe, ni povsem jasno.

Michelle Obama si je izbrala uporabniško ime @FLOTUS, ki je sestavljeno iz začetnic njenega uradnega naziva - First Lady of the United States, kar v prevodu pomeni Prva dama Združenih držav. Profil je v prvi uri po nastanku zbral več kot 5.000 sledilcev, zdaj pa jih ima že skoraj 70.000.

"Mladostna" pričeska
V drugem tvitu je njena ekipa objavila tudi fotografijo s sopredsednikom odbora za pripravo prireditev ob dnevu Martina Luthra Kinga, na kateri je videti, da si je za rojstni dan "privoščila" tudi novo pričesko, nad katero so modni poznavalci, jasno, navdušeni. Ameriški mediji so novo podobo svoje prve dame sprejeli z navdušenjem. Revija People je tako pričesko opisala kot "izjemno mladostno", USA Today pa na svoji spletni strani piše, da je z novim videzom Obamova "videti leta mlajša kot prej", pri čemer avtorica poudarja, da niti prej ni bila videti stara.

V tretjem tvitu pa se je Obamova (tvite, ki jih napiše sama, podpisuje z -mo) svojim sledilcem osebno zahvalila za lepo dobrodošlico.

To sicer ni prvi profil ameriške prve dame na Twitterju - med predsedniško kampanjo je, kot je znano, njena ekipa upravljala profil @MichelleObama, ki je imel več kot 2,6 milijona sledilcev, med osmimi ustanovami oz. ljudmi, ki jim je sledila, pa je bil tudi njen mož.