Poroke za zdaj še ni na obzorju. Foto: EPA
Poroke za zdaj še ni na obzorju. Foto: EPA
Kim Sears
Kim je za veliki finale izbrala zeleno obleko s podpisom Victorie Beckham, ki je za Murrayja prav tako stiskala pesti na Centre Courtu. Foto: Reuters

Škotski teniški igralec je kmalu po zgodovinskem uspehu - po dolgih 77 letih je uresničil britanski sen, dobili so novega wimbledonskega zmagovalca - odgovarjal na novinarska vprašanja, izogniti pa se ni mogel niti vprašanju, ki si ga postavljajo številni na Otoku - kdaj se bo Andy zaročil oziroma poročil?

Lani je 25-letni športnik dejal: "Nimam načrtov za poroko. Še vedno sem premlad. Ampak bomo videli," eno leto pozneje pa se odgovor na vprašanje ni bistveno spremenil. Andy je po dolgem premisleku tako odgovoril: "Ne ... nisem niti razmišljal še o tem!"

Par, ki se je srečal leta 2005 na Odprtem prvenstvu ZDA, se je leta 2009 začasno razšel, a sta po šestih mesecih razdvojenosti dojela, da ne moreta drug brez drugega, ter se hitro tudi preselila v skupni dom.

Kim, popolna žena za Andyja
25-letna Kim Sears, ki je diplomirala iz književnosti, njen oče pa je znani teniški trener Nigel Sears, svojemu izbrancu trdno stoji ob strani, doživeto ga je spodbujala tudi med velikim finalom, ko je Murrayju uspelo premagati srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića.

Searsovi so po zmagi Andyja po licu spolzele solze sreče, teniški igralec pa je stekel do lože in jo na navdušenje občinstva tudi poljubil.

Murrayjevi prijatelji so Searsovo opisali kot popolno "teniško" ženo, ki s svojo mirnostjo zelo dobro vpliva na njegovo igro, britanski mediji pa pravijo, da je Kim zelo sramežljiva oseba, ki je medijska pozornost nikakor ne zanima.