Michelle, ki je sicer veganka, je v intervjuju spregovorila tudi o plastičnih operacijah. Dejala je, da (še) ni imela nobene, čeprav se težko spoprijema s staranjem. Foto: EPA
Michelle, ki je sicer veganka, je v intervjuju spregovorila tudi o plastičnih operacijah. Dejala je, da (še) ni imela nobene, čeprav se težko spoprijema s staranjem. Foto: EPA

Ko je naivna 20-letna Michelle prišla v Hollywood, je spoznala prijazen par. Sprva je bilo videti, kot da gre za osebna trenerja, vendar se je kmalu izkazalo, da sta člana bizarnega kulta, v katerem verjamejo, da lahko ljudje živijo le 'od sonca'.

Člani kulta, vključno z igalko, ki je zaslovela s filmom Brazgotinec, so se morali držati stroge diete, poleg tega pa so morali tudi telovaditi z utežmi. "Vse so nadzorovali. Nisem živela z njimi, ampak sem bila pa veliko časa tam in vedno so mi govorili, naj pridem še pogosteje. Za vsak obisk pa sem morala tudi plačati, kar me je finančno popolnoma izčrpalo," je za revijo The Sunday Telegraph’s Stella priznala 55-letnica.

Svojega početja se je Pfeifferjeva začela zavedati šele, ko je spoznala svojega zdaj že nekdanjega moža Petra Hortona. Igralec se je namreč ravno v tistem času pripravljal na vlogo v filmu o sekti Moon, pri raziskovanju te pa mu je pomagala tudi Michelle. Šele tedaj je spoznala, da je članica enega izmed takšnih kultov tudi sama. "Govorila sva z nekdanjim članom sekte Moon. Razlagal je o psihični manipulaciji in takrat se mi je posvetilo," je priznala igralka.

V kultu, ki ga Michelle ni imenovala, so verjeli, da je sonce edino, kar potrebujejo za preživetje. Igralka je njihovo dieto opisala kot nevzdržno in dodala, da so bili vegetarijanci. Pri Huffington Postu poročajo, da je znanih več žrtev, ki so zaradi 'sončne diete' umrle.